YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor un bebè de nou mesos a Madrid per un error mèdic

El petit va ser sotmès a una operació de cor i durant la recuperació li van administrar una dosi 10 vegades superior a la corresponent

bebè
Mor un bebè de 9 mesos a Madrid per un error mèdic | Pexels

Un bebè de tan sols nou mesos ha mort a Madrid després d'una presumpta negligència mèdica. Els fets van succeir durant el mes de febrer a l'Hospital Universitari Gregorio Marañón, concretament tres mesos després que el petit fos sotmès a un trasplantament de cor per haver nascut amb problemes cardíacs. Durant el procés de recuperació d'aquesta operació, els metges li van administrar deu vegades més medicina que la que li havien prescrit, de manera oral i totalment accidental. 

Una dosi 10 vegades superior a la corresponent

Així les coses, i segons l'historial clínic —al qual ha tingut accés 'El Mundo'—, «a primera hora del matí del 4 de febrer se li administra per error una dosi 10 vegades superior a la corresponent de micofenolat». Aquest component és un immunosupressor que s'administra habitualment en el tractament de pacients que han rebut un trasplantament d'òrgans. 

El nadó, doncs, va rebre un gran de micofenolat en lloc de 100 mil·ligrams, que era la quantitat que li corresponia. I, malgrat que els metges van intentar revertir els efectes subministrant-li «carbó i colestiramina», el petit va acabar morint dues setmanes després per una necrosi intestinal

El bebè va empitjorar ràpidament

Evidentment, els efectes de la negligència no van tardar a aparèixer, i durant la tarda del 4 de febrer els informes recullen el següent: «Els efectes secundaris descrits per micofenolat són hematològics, gàstrics, intestinals i metabòlics. Pla: vigilar efectes adversos per sobredosificació de micofenolat». Una situació que va empitjorar al llarg de les hores següents.

«Presenta un deteriorament brusc, clínic, amb acidosi metabòlica i làctica important. Augment de la distensió abdominal 24 hores més tard. Es realitza ecografia i TC abdominal, decidint-se dur a terme una revisió quirúrgica de l'abdomen el dia 5/02 per sospita d'isquèmia i perforació intestinal, i es retira catèter de diàlisi permanent. Des d'aquest moment i fins a la mort del pacient, es manté dieta absoluta amb nutrició parenteral».

Però no només això, sinó que set hores després el bebè va ser diagnosticat «d'infart intestinal» i de gastritis aguda amb hemorràgia, motiu pel qual va haver de rebre ventilació mecànica a conseqüència de la manca de reg sanguini a la zona. Finalment, el petit moria el 19 de febrer, tan sols tres dies després que els metges es veiessin obligats a proporcionar-li «suport vasoactiu».

Fins al moment, ni l'Hospital ni la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid han volgut pronunciar-se al respecte. 

 

També et pot interessar...


Comentaris
catacrack
quina tragedia

envia el comentari