Diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en línia

Mor el bebè de Tàrrega d'un mes ingressat per suposats maltractaments de la mare

El nen es trobava a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després d'haver estat traslladat des de Lleida

El bebè de Tàrrega de només un mes que es trobava ingressat per suposats maltractaments de la mare ha mort, segons ha avançat 'Segre'. El nadó es trobava ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des de principis de mes, on va ser traslladat en helicòpter des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. Va ser precisament el centre barceloní el que va donar l'alarma per possibles maltractaments després de la seva valoració. La mare, una noia de 18 anys, és la principal investigada. El nen no presentava cap lesió física superficial sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència.

El jutjat de guàrdia de Cervera va acordar el passat dijous mantenir la llibertat de la mare, tot i que ha de comparèixer al jutjat cada 15 dies. El pare també va declarar el passat dijous, però com a testimoni perquè en el moment dels fets estava treballant.

El jutjat havia retirat la custòdia als pares i havia atribuït la tutela del nen a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).

Condemnen una jove mare que va llençar el seu fill d'un cinquè pis a Barcelona

Un altre cas similar on la mare va posar fi a la vida de la seva filla va succeir el 10 de juny de 2018 a Barcelona, però no ha estat fins ara que el Tribunal Suprem ha confirmat la seva condemna. La culpable és una mare de 19 anys que el 2018 va llençar la seva filla acabada de néixer per la finestra d’un cinquè pis de la ciutat comtal. Ara, la justícia l’ha condemnat a 20 anys i un dia de presó.

La nena va morir poc després a causa d’un politraumatisme greu. La mare assegura que no recorda haver tingut la nena, ni tan sols haver-se quedat embarassada, ja que té problemes de memòria des de 2016. Així ho ha confirmat al judici recentment celebrat, on segons el relat de la noia, que vivia amb els seus pares i avis al barri de Camp d'en Grassot de Barcelona, va mantenir relacions sexuals amb un noi a qui havia conegut a través d'una aplicació de contactes a finals del 2017, però van deixar la relació.  

La noia no recorda quedar-se embarassada ni parir

Es va quedar embarassada, tot i que ella va dir que no se'n va adonar ni es va engreixar, i fins i tot va seguir tenint la menstruació. Va explicar que no ho va comentar amb ningú, tot i que la fiscal li va recordar que hi ha converses amb amics seus on comenta la situació.

La noia tenia una vida normal, tant familiar, com d'estudis i amistats, i el mes de juny va fer els exàmens de la universitat, tot i els suposats problemes de memòria que deia que tenia i que no va tractar-se mèdicament. Segons va explicar, el diumenge 10 de juny de 2018 a la tarda era sola a casa, una cinquena planta, i es va trobar malament.

Va anar a dutxar-se i el següent que recorda, va dir, són els seus pares despertant-la amb colònia per revifar-se d'un suposat desmai. No els va dir res i ella tampoc va ser conscient d'haver parit. No obstant això, havia donat a llum una nena, d'entre 37 i 40 setmanes de gestació. Va tallar el cordó umbilical i la va tirar per la finestra elevada del lavabo que dóna al celobert.