rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Mor un bussejador en intentar salvar els nens atrapats en una cova de Tailàndia

Un total de 12 adolescents resten atrapats a la cova Tham Luang, a Tailàndia, des del passat 23 de juny
Diversos membres d'un equip de rescat intenten drenar l'aigua de la cova Tham Luang | CatalunyaDiari.cat

 

Un bussejador que havia acudit a la cova de Tailàndia on hi ha atrapats 12 adolescents ha mort en quedar-se sense oxigen a l’ampolla mentre intentava el seu salvament.

 

La víctima, així mateix, és Samarn Kunan; un antic membre dels cossos d’elit de la Marina, de 38 anys. La mort del bussejador no fa més que generar encara més controvèrsia en un salvament sobre el qual encara no s’ha trobat un consens sobre la fórmula per treure els joves atrapats.

La víctima es trobava preparant el terreny per salvar els 12 joves

Diversos equips desplaçats a la zona del rescat valoren una fórmula de salvament que passaria perquè, acabada la temporada de pluges estivals, disminueixi el nivell de l’aigua i així treure els joves.

 

La víctima mortal, en aquest sentit, es trobava preparant aquesta mateixa operació quan se li va esgotar l’oxigen de l’ampolla i no va aconseguir sortir a la superfície.

 

Els seus companys, finalment, van trobar-lo inconscient després de dur a terme la seva missió de transportar bombones d’oxigen comprimit fins al punt on es trobava la resta del grup de salvament.

Dotze nens i un adult, atrapats

Imatge de la cova on es troben atrapats 12 adolescents | CatalunyaDiari.cat

 

Els fets es remunten al passat 23 de juny quan un grup, format per dotze nens d'entre 11 i 16 anys i un adult de 26, van quedar atrapats a la cova esmentada en ser sorpresos per una tempesta després d'un entrenament de futbol.

 

El grup, però, va ser localitzat nou dies després amb aparents símptomes de desnutrició però en bon estat anímic i de salut. Des d'aleshores, més de 1.300 persones han participat en l'operatiu de rescat i els menors atrapats a la cova del parc natural Tham Luang-Khun Nam Nang Non, a Chiang Rai, ja han començat un entrenament intensiu per aprendre a bussejar, en cas de ser salvats.