Imatge d'Emma Igual, la catalana morta a Ucraïna per un atac rus.

Mor la catalana Emma Igual en un atac rus a Ucraïna

La noia, de 32 anys, era voluntària d'ajuda humanitària a Ucraïna

La directora de l'ONG Road to Relief, Emma Igual de 32 anys, ha mort a Ucraïna després que el comboi on viatjava fos atacat per les forces russes. Així ho ha confirmat el ministre espanyol, José Manuel Albares. Emma Igual exercia de voluntària d'ajuda humanitària a Ucraïna.

Una cooperant catalana ha mort a l'atac un comboi humanitari a Ucraïna. És Emma Igual, directora de l'ONG Road to Relief. «Tenim una confirmació verbal de la seva mort i estem esperant una confirmació oficial i certificada per part de les autoritats ucraïneses», ha confirmat el ministre d'Exteriors, José Manuel Albares.

Es tracta de la primera víctima mortal catalana des que va començar la guerra

La mateixa Road to Relief ha ofert detalls de l'atac, que es va produir dissabte a la matinada a la regió de Bakhmut. Segons l'ONG, el vehicle dels cooperants -amb quatre persones a bord- va rebre l'impacte d'un projectil rus, va bolcar i es va incendiar. Arran de l'atac, Emma Igual i un altre voluntari han perdut la vida.

A l'atac van morir el voluntari canadenc Anthony 'Tonko' Ihnat i la catalana Emma Igual, mentre que els altres dos ocupants van resultar ferits de gravetat. Així, segons les primeres informacions rebudes, el vehicle humanitari en què circulava Igual, ha estat atacat per les forces russes a la regió de Donetsk.

Fins ara no han transcendit més detalls sobre els fets. D'aquesta manera, estarem pendents de noves informacions que puguin sortir sobre el tràgic succés que ha tingut lloc a Ucraïna.