Mor Ramírez, un jove ciclista professional de 26 anys pocs metres abans de la meta

S'investiguen encara les causes d'aquest atropellament mortal

Ciclista en carretera
Un ciclista ha estat atropellat mentre realitzava una prova d'aquest esport a El Salvador | Pxhere

De nou torna a haver-hi una tragèdia en el ciclisme. Aquests esportistes han estat en el punt de mira durant molts anys per les seves constants reivindicacions amb l'objectiu de poder competir amb major seguretat.

Desgraciadament, una nova tragèdia torna a ocórrer en aquesta disciplina que ha estat molt castigada en els últims anys per culpa d'accidents. Aquest passat diumenge s'ha produït la defunció del ciclista Donaldo Ramírez.

Als 26 el jove ciclista ha perdut la vida. Tot va succeir en una prova disputada a El Salvador. Incomprensiblement, un autobús no es va adonar de l'existència del ciclista i sense poder-lo evitar li va atropellar.

Un autobús va atropellar el ciclista

El ciclista no ha pogut sobreviure a aquest atropellament. Donaldo va caure després d'ensopegar amb un sot. En aquest instant l'autobús li va atropellar. El món del ciclisme està de dol després d'aquest tràgic accident que ha posat fi a la vida d'un jove de 26 anys.

El que molts qüestionen ara és el motiu pel qual l'autobús circulava pel recorregut dels ciclistes. Una autèntica llàstima. De moment, es desconeix per què l'autobús estava en aquest lloc i en aquest moment. Les ambulàncies van arribar a temps, però no van poder fer res pel jove ciclista. Tot va ocórrer en una prova local de ciclisme a El Salvador, concretament en Puerto de la Libertad.

Només quedaven una mica més de 500 metres per a la finalització de la prova. Desgraciadament, un sot es va interposar en el camí de Donaldo. El que ningú es podia arribar a imaginar és que després de la caiguda, el jove ciclista anava a ser atropellat per un autobús de línia.

S'investiga per què l'autobús circulava tan a prop del circuit de competició

Aquest terrible i tràgic succés està sent investigat, perquè la presència de l'autobús prop del recorregut és especialment perillosa. Segons han informat des d'El Salvador, de moment no hi ha cap detingut després d'aquest accident.

El món del ciclisme està de dol, ja que són molts els ciclistes que perden la vida per culpa d'accidents com aquest. Ja no fa falta mirar cap al ciclisme amateur, sinó que també ocorren aquest tipus d'accidents en proves professionals.

La recerca espera saber com es va produir exactament aquesta terrible tragèdia en la qual Donaldo Ramírez va morir. El dur impacte va poder amb la seva vida i va morir gairebé a l'instant.

Diversos mitjans espanyols que s'han fet eco de la notícia com ‘El Español’, han informat que les autoritats van verificar que la documentació estava en regla. També es va descartar que el responsable estigués sota els efectes de l'alcohol o drogues, segons informa la premsa local.

Tothom es va quedar completament atònit pel que estava succeint. Fins i tot el conductor de l'autobús va romandre en el lloc dels fets. Probablement estem davant d'un accident del tot fortuït, però també d'una negligència per part dels organitzadors que no van impedir la presència dels transports públics prop del recorregut. Caldrà esperar que és el que dictaminen les autoritats locals.

Amb això estem de davant d'un clar exemple de la perillositat d'aquest esport. A Espanya són molts els ciclistes aficionats els que han perdut la vida per culpa de diversos atropellaments de cotxes. Ells reclamen més seguretat i que els diferents vehicles els respectin. De moment, moltes ciutats espanyoles han decidit reduir els límits de velocitat per a assegurar una millor convivència en la carretera amb els ciclistes.

El que és clar és que el jove Donaldo ha perdut la vida massa aviat. Nombrosos missatges de suport han traslladat molt d'ànim a la seva família i a tots els esportistes que practiquen aquesta disciplina de les dues rodes.


Comentaris

envia el comentari