Mor un conductor en caure amb el seu cotxe al canal d'Urgell al Segrià

La Unitat Subaquàtica dels Bombers han rescatat amb vida un gos del vehicle accidentat

Els serveix d'emergència recuperant el vehicle accidentat al canal d'Urgell
Un home ha mort al Segrià en caure amb el seu vehicle al canal d'Urgell | Servei Català de Trànsit (SCT)

El conductor d'un turisme ha mort la matinada d'aquest diumenge a Puigverd de Lleida (Segrià) després que el vehicle hagi sortit de la via, la LV-7022, i hagi caigut al canal d'Urgell. Segons ha informat el Servei Català del Trànsit (SCT), els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís a dos quarts de cinc de la matinada i s'estan investigant les causes de l'accident.

A causa del sinistre, s'han activat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i set dotacions dels Bombers de la Generalitat, inclosa la Unitat Subaquàtica. Els Bombers han rescatat amb vida un gos que estava dins del vehicle. Amb aquesta ja són 63 les víctimes mortals en accident de trànsit aquest 2020 a les carreteres catalanes.

Juliol, el mes amb més víctimes mortals a les carreteres catalanes

El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes de l'1 de gener al 31 de juliol del 2020 s'ha reduït un 38,6% respecte del mateix període de l'any passat. En total, han mort 62 persones en 54 accident de trànsit, quan en els mateixos mesos del 2019 el nombre de morts va ser de 101. La xifra d'accidents mortals ha caigut un 43,2% respecte del 2019, sense comptar el d'avui. 

El Servei Català del Trànsit remarca que la reducció de sinistralitat es produeix en un context marcat pel descens de mobilitat arran de les restriccions per la Covid-19, i en aquest sentit alerta que el mes de juliol és el que ha registrat una major normalitat, amb quinze víctimes, encara que hagi caigut un 21,1%. En aquest mes, han perdut la vida la meitat dels motoristes de tot l'any.

En comparació amb el 2010, any de referència per al compliment dels objectius europeus, les víctimes mortals s'han reduït un 54,7%, ja que fa una dècada havien perdut la vida 137 persones en aquest període.

Durant el juliol, però, la mobilitat s'ha anat recuperant progressivament, tot i que per sota del flux de trànsit anterior a la pandèmia, un 14% menys els dies laborables i un 22% menys els caps de respecte, respecte al 2019. Tot i aquesta menor circulació, al juliol han mort quinze persones a les carreteres i s'ha convertit en el mes amb major mortalitat de tot l'any.


Comentaris

envia el comentari