La copilot espanyol de 21 anys Laura Salvo

Dol en l'automobilisme espanyol: Perd la vida amb només 21 anys la copilot Laura Salvo

L'accident ha tingut lloc aquest matí mentre participava en el Rally Vidreiro

Aquest dissabte, 10 d'octubre, el món de l'automobilisme espanyol està de dol després que s'hagi fet pública la trista mort d'una jove copilot de només 21 anys. La víctima, Laura Salvo, ha patit un accident mentre participava en el Rally Vidreiro que se celebrava a Portugal.

La jove copilot era l'acompanyant del pilot Miquel Social, company d'equip i qui conduïa el vehicle en el moment de l'accident quan el cotxe va sortir-se de la pista a l'inici del primer tram. Laura participava en la competició com a navegadora en Peugeot Rally Cup Ibérica, tal com recull el mitjà 'ABC' mentre que la fatídica notícia ha estat anunciada pel mateix Rally.

La víctima va quedar atrapada

En un comunicat, Rally ha explicat que «el Club Automòbil de Marinha Grande i els seus mitjans d'ajuda van arribar al lloc dels fets en dos minuts i van fer tot el possible per salvar a la jove competidora intentant reanimar-la. Els mitjans es van endur la víctima a una zona on era possible l'arribada d'un helicòpter d'emergència mèdica però la competidora va acabar morint al lloc». 

Per la seva part, el comandant dels Bombers Voluntaris de Marinha Grande, Vítor Graça, ha explicat que el vehicle on viatjaven Miquel Socias i Laura Salvo «es va desplomar a uns 500-600 metres de l'inici del primer tram, en xocar contra un pi». I ha afegit que «la víctima va quedar atrapada i els mitjans d'assistència van respondre gairebé immediatament, perquè estaven molt a prop».

Un cop es va poder alliberar a la jove aquesta va entrar en parada cardiorespiratòria: «Les maniobres de reanimació es van iniciar amb èxit. Es va activar l'helicòpter de l'INEM i la víctima va ser transportada, ja estabilitzada i intubada, a la zona d'aterratge, a uns 200-300 metres del lloc dels fets», ha explicat Graça qui ha afegit que, finalment, l'helicòpter no va arribar a traslladar a la víctima a l'hospital perquè poc després es va declarar la seva mort.

Salvo era coneguda dins del món de l'automobilisme, ja que va competir en el Campionat Nacional d'Asfalt, concretament en la Copa Suzuki Swift al costat de Miguel García. Aquest 2020 va guanyar el Rally del Bierzo amb Surhayén Pernía. A més, Laura era germana de María Salvo, una altra jove copilot que apunta alt en el panorama nacional de ralies i que competeix al costat de Sergi Francolí, un dels pilots amb més projecció a Espanya.