Mor en Damián

Mor en Damián, l'avi de 82 anys desaparegut a Molins de Rei

L'avi ha mort aquesta matinada a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí

L'home de 82 anys desaparegut aquesta setmana a Molins de Rei, al Baix Llobregat, i que ahir va ser trobat amb vida, segons van informar els Mossos d'Esquadra, ha mort aquesta matinada. A causa del seu dèbil estat, en Damián ha mort a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, on estava ingressat.

Des de la seva desaparició s'havia activat un ampli dispositiu de recerca amb més de 200 persones i 17 dotacions dels Bombers de la Generalitat, que l'han coordinat. A banda de nombrosos voluntaris, hi han participat agents dels Mossos, Guàrdia Urbana, Protecció Civil, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la Creu Roja.

L'ancià, Damián Méndez, va desaparèixer dijous al vespre i està diagnosticat d'Alzheimer. I ahir, els Mossos van publicar al seu compte de Twitter la seva localització.

«Localitzat amb vida en Damián. Gràcies per la vostra col·laboració i a tots els equips de recerca i voluntaris».

Damián va desaparèixer dijous passat

Els equips d’emergència dels Bombers, dels Mossos d’Esquadra i de Protecció Civil buscaven un home de 82 anys amb Alzheimer que va desaparèixer aquest dijous passat a Molins de Rei. Els efectius de recerca van instal·lar una unitat de comandament per coordinar el dispositiu a la Carpa de la Mariona del municipi del Baix Llobregat.

Segons la informació que les autoritats van difondre a les xarxes socials, l’home respon al nom de Damián Méndez, té el cabell blanc, camina molt a poc a poc mirant a terra, parla amb afonia, porta una jaqueta de color marró i uns pantalons verd fosc. L’avís de la desaparició es va rebre poc abans de les onze de la nit del dijous.

Els Bombers de la Generalitat van desplegar 15 vehicles de recerca, un helicòpter, unitats canines i el Grup Operatiu de Suport. També van participar en l’operatiu la Guàrdia Urbana de Molins de Rei i Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona.

Com actuar quan desapareix un familiar

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar o amic hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia ràpidament. Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.