Imatge d'una cinta del 112

Una xacra que no s'atura: nou crim masclista a Catalunya

L'autor dels fets, que han tingut lloc aquesta tarda a Barcelona, s'ha entregat en una comissaria de la Guàrdia Urbana

La xacra de la violència masclista segueix sense aturador a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona a Barcelona, concretament en un domicili de la Gran Via de les Corts Catalanes, al Clot. Segons ha informat la policia catalana, aquest dilluns, al voltant de les 18.30 hores, un home s'ha presentat en una comissaria de la Guàrdia Urbana del districte de Sant Martí per informar que havia assassinat la seva exparella.

Agents de la policia barcelonina han fet les pertinents comprovacions i han localitzat el cos sense vida de la dona, una jove de 27 anys de nacionalitat espanyola. Davant això, han detingut el presumpte autor dels fets, un home de 28 anys i de nacionalitat equatoriana. En aquest sentit, efectius de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos de la Regió Metropolitana de Barcelona s'han fet càrrec de la investigació per tal d'esclarir les circumstàncies de la mort.

La dona hauria mort escanyada per la seva exparella

Segons ha avançat el diari 'La Vanguardia', la víctima hauria mort escanyada. El citat mitjà ha explicat que els agents de la Guàrdia Urbana l'han trobat estirada al llit i que presentava senyals de violència al coll. Abans de dos quarts de deu de la nit, el jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona en funcions de guàrdia d'incidències ha practicat l'aixecament del cadàver.

El presumpte assassí, que passarà a disposició del jutjat de violència sobre la dona en els pròxims dies, i la víctima mortal, que havia estat la seva parella, tenien un fill petit en comú, que segons el detingut estava amb un familiar en el moment en què s'han produït els fets al pis del Clot.

Ara com ara, encara es desconeix si la dona havia presentat alguna denúncia contra l'home per violència de gènere o si hi havia hagut amenaces prèvies.