IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor una dona com a conseqüència del temporal a Astúries

L'Élida, una corredora aficionada, estava entrenant en una zona que la policia havia prohibit el pas

Élida, la víctima mortal del temporal de Asturias
Imatge d'arxiu de l'Élida, la dona morta a Astúries | Cedida

Una dona a mort a Astúries com a conseqüència del temporal que es viu a la regió. L'Élida, corredora aficionada, va ser arrossegada per les onades de San Juan de Nieva, després de passar per una zona que s'havia restringit als ciutadans. Així ho reconeixen fonts policials, que consideren que la víctima va ignorar les limitacions i va continuar per un tram considerat d'alt perill, el qual va posar fi a la seva vida.

El greu estat climàtic pel qual travessa el país, que ha afectat diverses regions, ha impactat amb especial duresa el nord d'Espanya. Fins al moment, a la mencionada comunitat hi ha tres ferits més a bada de l'Élida, qui malauradament s'ha endut les pitjors conseqüències de les fortes ventades i tempestes, les quals han provocat la seva defunció.

Una cursa massa curta

L'Élida formava part del grup de running del parc de Ferrera d'Avilés. Els diferents membres de l'equip no han pogut creure la notícia, a l'assabentar-se la marxa de la seva companya. La definien com una membre excel·lent, de les que feien pinya i que permetien que la confiança i la motivació de l'equip sempre estigués a dalt de tot. Sense dubte, una pèrdua que afectarà molt al grup.

Un dels diferents companys de la víctima li va voler dedicar unes sinceres paraules, reconeixent que «mai sabem on està la meta de la nostra marató particular de la vida». De la mateixa manera, va explicar que la marxa de l'atleta genera molt mal a l'equip, doncs «són moltes les vegades que l'Élida ens ha posat en contacte per organitzar, compartir i ser convidats a tantes quedades. La seva conversa i el seu ànim eren contagiosos».

Víctima d'una mala decisió

L'atleta es trobava realitzant els entrenaments que li permetien preparar-se per la Marató de Sevilla. Durant els exercicis que va realitzar amb un company per la platja de Salinas, es va topar amb la prohibició de pas a la ria de San Juan de la Nieva. En aquell moment, no van fer cas al consell, passant per la zona limitada, que els va portar al lloc on una onada es va endur a tots dos.

L'home que acompanyava a l'Élida es troba fora de perill. Es desconeix si va ser salvat per Daniel Wei, encara que és prou probable. Aquest policia local es va convertir en el gran heroi de la regió durant aquesta jornada. L'agent no ha dubtat en sortir a ajudar a tots els afectats pel temporal, jugant-se en més d'una ocasió el seu propi benestar, per tal d'auxiliar als qui ho necessitessin.


Comentaris

envia el comentari