IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚔 Almenys tres detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra els responsables de Tsunami Democràtic

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

Celia Trillo, la dona que va morir a l'Hospital de la Luz de Madrid després de ser sedada

L'equip mèdic li estava realitzant una ressonància magnètica

Imagen de Celia Trillo y su familia.
Imatge de Celia Trillo i la seva família | 'El Mundo'

Celia Trillo, una dona de 61 anys, va morir el passat 19 d'abril de 2017 mentre li estaven realitzant una ressonància magnètica a l'Hospital de la Luz de Madrid. Segons informa 'El Mundo', al voltant de les 22.30 hores el seu marit, Maxi, va notar que alguna cosa no anava bé. 

Sense notícies de la seva dona

La seva parella feia més de dues hores, des de les 20.00 hores, que es realitzava la prova, i no tenia cap informació sobre com es trobava. Segons ha recordat Maxi, la seva dona necessitava sedació perquè «no li agradava gent allò del tub». Llavors, segons el mitjà citat, va escoltar a través de la paret les següents paraules: «Està aquí, sí, aquí al costat. Jo? No, truca tu per telèfon i li dius». 

L'home estava esperant a l'habitació de la seva dona, i poc després van trucar per telèfon i li van demanar que baixés a la zona on es realitzaven les ressonàncies magnètiques. «Vaig baixar, posant-me ja molt nerviós. Encara la tenien amb el cap a dins del tub. Ni l'havien tret. El cap estava allà dins», recorda Maxi. 

No li van poder explicar què havia passat

El primer que li va dir el metge va ser que no sabia què havia passat, i li va demanar perdó. «Jo em vaig apropar a Celia. Estava freda, freda, molt freda. Després ells van posar als papers el que van voler, però la van sedar com a un animal. No sabien ni el que li havien fet», relata el marit de la dona. 

Van denunciar el centre per negligència mèdica

Maxi i la seva família van decidir llavors denunciar per presumpta negligència mèdica i homicidi per imprudència el centre per la mort de Celia. Concretament, les denúncies van ser contra el metge anestesista que va actuar, i és que consideren que va ser precisament l'anestèsia la que va posar fi a la vida de Trillo. En aquests moments, el cas es troba en mans del jutjat d'instrucció número 47 de Madrid, i el metge denunciat ja ha estat cridat a declarar davant del jutge. 

Segons 'El Mundo', la família ha relatat que Celia patia una «polineuropatia dolorosa a les extremitats inferiors» sense cap diagnòstic clar, i és per això que li havien fet dos TACs. Segons Maxi, el marit, «ja li havien fet una ressonància i sempre preferia la sedació, no li agradaven gens els tubs». 

No van modificar el procediment anestèsic

Els seus advocats asseguren que el procediment que se segueix durant una anestèsia no es va modificar fins que les pulsacions no van baixar fins a 20, «quan es podria haver suspès abans amb major probabilitat de recuperació per a la pacient». També asseguren que no disposaven de material suficient per a una reanimació, i que no es va informar de la causa de la mort a la família. «Tan sols un metge ens va dir que ho sentia molt, a la resta els va faltar xiular», lamenta Maxi, molt dolorit. 


Comentaris

envia el comentari