Mor el piragüista Miguel Ángel Valdés en un accident de moto a Astúries

Els fets es van produir quan l'esportista tornava a Villaviciosa

Miguel Ángel Valdés García, un veterà piragüista espanyol de 52 anys, ha perdut la vida aquest diumenge, 6 d'agost, en un accident de trànsit. Els fets es van produir quan Valdés tornava a Villaviciosa després de presenciar la Regata Internacional Ría de Villaviciosa, que organitza el Club Piragüismo Maliayo al qual pertanyia. Mentre circulava per la carretera que uneix El Puntal amb El Gobernador, es va produir una col·lisió frontal entre la seva moto i turisme, segons explica 'LNE'. Després de l'impacte, el piragüista va quedar totalment estirat a terra i va haver de ser assistit inicialment per un anestesista i un metge de guàrdia que circulaven per la carretera.

Un dels testimonis de la tragèdia va ser el seu amic Manuel Bustos, deu vegades campió del món de marató. L'esportista ha explicat que tornava a El Puntal quan va veure la moto a terra i ja l'estaven atenent. «Vaig anar al club Albatros per agafar una farmaciola. Els metges van fer el possible per salvar-li la vida, però no ho van aconseguir», ha assegurat Bustos. El cadàver ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal per fer-li l'autòpsia. Aquest dilluns, 7 d'agost, quedarà instal·lada la capella ardent a Villaviciosa, i el funeral serà dimarts, dia 8.

Marcos Alonso, un altre piragüista veterà, ha volgut ressaltar la seva gran qualitat humana: «Era un apassionat del piragüisme i molt bona persona. Hem coincidit en moltes proves. Impossible trobar algú que parli malament d'ell». Valdés era casat i tenia una filla de 17 anys. A la localitat de Villaviciosa la seva família era molt coneguda perquè el seu pare va treballar molts anys per a l'Ajuntament del municipi.Comentaris

envia el comentari