IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor el xef Manel Marqués, del restaurant Suquet d'Almirall

Ha perdut la vida als 47 anys a causa de les complicacions d'una cirurgia d'urgència per reparar diversos aneurismes

Mor el conegut xef Manel Marqués | Cedida

El món de la cuina a Catalunya està de dol. El xef Manel Marqués Torres, xef del restaurant Suquet d'Almirall i copropietari de Pepa Tomate, els dos ubicats a Barcelona. El cuiner va morir el passat divendres als 47 anys a causa de les complicacions d'una cirurgia d'urgència per reparar diversos aneurismes —bosses formades per la dilatació de les parets d'una artèria, d'una vena o també del cor, en un punt delimitat i en comunicació amb la llum del vas— de l'artèria aorta, toràcica i abdominal.

  

  

Manel Marqués, a la dreta de la imatge, amb el propietari del Suquet d'Almirall, a l'esquerra | El blog del Suquet d'Almirall

 

Marqués ha destacat per una cuina atrevida i al mateix temps respectuosa amb el producte, la tècnica i els clients. La seva formació ha tingut lloc al restaurant Suquet d'Almirall, on va entrar l'any 1988 com a fregaplats, i amb el temps es va convertir amb la mà dreta de Quim Marqués Balaguer.

Algunes de les seves receptes més conegudes que va desenvolupar en aquest restaurant mariner del barri de la Barcelona van ser la Paella D.O Barceloneta, els bunyols d'espinacs amb allioli de mel, el calamar «de collons», el tàrtar de tomàquet amb anxova, la graellada de verdures amb pernil o apostes més avantguardistes, com la paella vegana, amb verdures i flors. Pel que fa al terreny sentimental, el xef s'havia casat feia menys de tres mesos amb la periodista gastronòmica mexicana Ana Luisa Islas a Menorca.


Comentaris

envia el comentari