Primer pla de la panxa d'una dona embarassada

Mor una embarassada amb covid a Espanya després de fer-li una cesària d'urgència

Ha succeït a Múrcia, on la dona ha mort després d'ingressar a l'UCI per coronavirus

Una embarassada de 40 anys ha mort després de tenir complicacions durant el part. La dona estava contagiada de coronavirus i se li havia hagut de fer una cesària d'urgència.

Ha passat a Múrcia. Pel que sembla, aquesta dona va ingressar a l'UCI de l'Arrixaca per coronavirus fa ja algunes setmanes, a principis de juliol.

La dona presentava símptomes prou greus de coronavirus i, a més, estava embarassada, segons informa 'La opinión de Murcia'. S'ha informat també que tenia alguna patologia prèvia.

L'equip mèdic de l'hospital va haver de connectar-la a l'ECMO (equip d'oxigenació extracorpòria), perquè pogués respirar.

Com diem, a causa de la covid-19, els pulmons li van deixar de funcionar. Així doncs, va acabar patint insuficiència pulmonar greu.

Tot això, unit al fet que estava embarassada, va fer que el seu cas fos greu. Per l'estat dèbil en què es trobava, no va quedar més remei que fer-li una cesària.

Així doncs, la van portar d'urgència a l'hospital Santa Lucía de Cartagena. Allà se li va fer la cesària, i més tard la van tornar a traslladar a l'UCI de l'Arrixaca.

I és que, després de la cesària, la situació de la pacient no va millorar i havia d'ingressar en un centre hospitalari on pogués rebre l'atenció adequada al seu estat.

Finalment, però, no va sobreviure. Segons es va confirmar ahir des de l'hospital, ha mort.

De moment no s'ha detallat la causa exacta de la mort de la dona. Es dedueix que ha estat a causa de les complicacions provocades pel coronavirus.

D'altra banda, de moment tampoc no s'ha informat de l'estat del nadó.

Cal recordar que, en aquest cas, la cesària d'urgència s'havia fet per a salvar tant el nadó com la mare. Traient el bebè del cos de la dona es pretenia tractar-la contra la covid, però en aquesta ocasió no va ser possible salvar-li la vida.

Una altra embarassada amb cesària d'urgència, ingressada

Cal destacar que no es tracta d'un cas fortuït. S'han donat diversos casos d'embarassades que han hagut d'ingressar a l'hospital —algunes fins i tot a l'UCI— per coronavirus.

Com en qualsevol persona, els símptomes del virus poden provocar problemes greus, i en el cas de les embarassades cal tenir en compte que porten un nadó dins.

En moltes ocasions, aquestes dones s'acaben recuperant sense haver de sotmetre's a cesàries d'urgència i sense que el nadó pateixi danys o conseqüències per la malaltia de la mare. En altres casos, però, no és així.

De fet, en aquest mateix hospital on va morir la dona, ara lluiten per salvar la vida d'una altra embarassada.

Es tracta d'una jove de 29 anys que va acudir al centre hospitalari contagiada de covid i també prenyada. A ella també li van fer una cesària d'urgència per poder-la tractar adequadament.

Així doncs, li van practicar l'operació i li van treure el nadó del cos. Després d'això, van deixar que es recuperés i va ser ingressada de nou per a poder ser tractada del coronavirus.

De moment, se sap que encara està ingressada a l'UCI del mateix hospital. No se sap gran cosa sobre l'estat en què es troba, tot i que algunes fonts mèdiques han dit que evoluciona a millor, segons 'La opinión de Murcia'.