Imatge d'un doctor agafant la mà d'un pacient

Mor a Espanya i es desperta quan el seu fill plorava: va començar a moure's

Els metges van certificar la mort de la dona després de comprovar-ne l'estat

Fa només unes setmanes, María Berta Rodríguez tornava a la vida després que els metges certifiquessin la seva mort. Aquesta gallega de 77 anys havia patit un mareig que suposadament li hauria provocat la mort. Finalment, davant de la perplexitat dels assistents, la dona despertava al cap de poc temps sense recordar res del que havia passat.

María Berta està operada del cor, és diabètica i té les típiques complicacions de l'edat, però res no li impedia portar una vida normal. Així, doncs, tot passava mentre la dona es trobava esmorzant a la seva cuina com cada dia feia. Aquí va començar a suar a causa d'un fort mareig que, segons declara el seu fill a La Voz de Galicia, en un primer moment van pensar que podria tractar-se d'una baixada de sucre.

La cosa va anar empitjorant i van haver de sol·licitar ajuda a través de la teleassistència. En arribar els sanitaris, la dona ja no reaccionava. La metgessa va començar a prendre-li la tensió i a mesurar-li les constants, però no hi havia res; María Berta Rodríguez havia mort.

Foto d'una ambulància del servei d'emergències de Galícia.
Els metges van certificar la mort de María Berta Rodríguez | Xunta de Galicia

La dona havia patit una síncope que gairebé posa fi a la seva vida

Els fets van passar a l'habitatge de la dona. Després que els metges certifiquessin la seva mort, li van preguntar al seu fill si volia que fos traslladada en ambulància a l'hospital per a les tasques pertinents. No obstant això, aquest va decidir que ja no valia la pena i que el millor era que fos allà la funerària.

Abans d'acomiadar els sanitaris, com que la dona estava estesa a terra de la seva cuina, el fill els va demanar ajuda per traslladar-la al llit i poder acomiadar-la bé. Segons declara el seu fill a La Voz de Galicia, la seva mare «estava molt, molt freda, estava morta, no li funcionava res». Però, en aquell moment, quan ell plorava amb ella al seu dormitori, la seva mare va començar a moure's.

«Ens vam quedar tots acollonits», ningú dels presents es podia creure el que passava. La dona començava a respirar i de mica en mica anava reaccionant. En aquell moment, els sanitaris la van traslladar immediatament en ambulància al centre hospitalari.

En el trajecte, segons detalla el seu fill a l'anterior mitjà esmentat, «ja va començar a parlar i a dir el seu nom». En arribar a l'hospital, els metges que la van atendre van confirmar que la dona havia patit una síncope que gairebé li lleva la vida. Segons informa La Voz de Galicia, María Berta Rodríguez va passar aquella nit a l'hospital i l'endemà va rebre l'alta.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La dona ha tornat a la seva vida normal i no recorda res del que va passar,  només recorda que es va marejar molt i que després va aparèixer al seu llit. Ara, els seus fills, que van passar un molt mal tràngol, intenten posar humor a aquesta situació de pel·lícula, que esperen no tornar a viure.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!