Muntatge fotogràfic d'un hospital i agents de la policia.

Mor un espanyol després de 7 mesos a l'hospital i se sap la realitat: la seva parella

La sospitosa va comprar una gran quantitat de laxants i va sostreure fins a 92.000 euros dels seus comptes bancaris

Una laboriosa investigació de la Policia Nacional ha destapat el que sembla un meticulós crim conjugal. Els agents han detingut a València una dona de 56 anys per la mort de la seva parella, de 70, l'abril de l'any passat. Creuen que va ser víctima d'un enverinament per part de la sospitosa.

El motiu no era cap altre que buidar els comptes i la targeta de crèdit de la víctima, mentre ell agonitzava al llit d'un hospital. Segons els agents, la detinguda va fer compres d'un valor de 92.000 euros amb aquesta targeta. Una cosa totalment sense lògica en una dona que guanya 400 al mes.

La dona s'enfronta ara a greus acusacions per apropiació indeguda i estafa, i també caldrà aclarir la seva participació en la mort de l'ancià. Hi ha indicis que podria haver-lo matat amb un subtil enverinament. La investigació es troba en mans de la policia i l'autoritat judicial.

Mort en estranyes circumstàncies

Els protagonistes d'aquesta història són un home de 70 anys i una dona de 56, que mantenien una relació sentimental. El setembre de 2020, l'home va ingressar amb símptomes de diarrea crònica i va morir l'abril de 2021. Les estranyes circumstàncies de la mort van portar els agents a investigar el cas.

Una metgessa parlant amb un policia.
Els metges van posar el cas en coneixement de la policia. | Arxiu 

L'home va rebre l'alta, però va tornar a ingressar amb els mateixos símptomes al cap de quatre dies. A més, va resultar que l'home només estava bé quan estava a l'UCI sense poder rebre visites. En canvi, quan estava a planta en companyia de la seva dona, la seva situació tornava a empitjorar.

Al seu torn, la dona va prohibir als familiars de l'home visitar-lo a l'hospital amb el pretext de les mesures del coronavirus. Al maig, els metges van posar en coneixement de la policia l'estrany cas d'aquest pacient. Temps després del seu ingrés eren incapaços d'esclarir l'origen de la malaltia.

Intoxicació amb laxants

Els doctors van sotmetre el pacient a tot un seguit de proves mèdiques per determinar l'origen de la patologia, però tot va ser en va. El misteri va augmentar quan, després de morir, els seus fills van descobrir el forat als comptes bancaris. Algú havia deixat el compte en saldo negatiu mentre estava hospitalitzat.

Les factures de les compres realitzades durant aquells mesos no deixaven cap dubte: la parella de l'ancià havia estat comprant grans quantitats de laxant. La ingesta d'aquest fàrmac durant molt de temps li va provocar la diarrea crònica. Això va afectar el seu cor, els seus músculs i l'organisme en general.

Imatge d'urgències d'un hospital.
El cas va passar en un hospital valencià el 2021. | CatalunyaDiari 

La feblesa provocada per la intoxicació amb laxants va desencadenar la mort de l'home, segons els informes mèdics. L'home va quedar en una situació d'esgotament que senzillament el cor no va resistir. Amb totes les proves damunt la taula, la dona es va convertir en la principal sospitosa.

Va buidar els comptes

L'altra branca de la investigació és l'anàlisi de la situació financera de la víctima. Mirant els comptes, la policia va descobrir que durant l'ingrés hospitalari s'havien retirat grans quantitats de diners en efectiu. Es va fer a través de caixers automàtics per un valor de 62.000 euros.

Amb la targeta de crèdit de l'home es van fer compres per un import de 30.000 euros, durant el mateix període. Els agents també van comprovar que la sospitosa rebia un salari de 400 euros mensuals. Una quantitat impossible de sostenir el tren de vida que havia adquirit en els darrers mesos.

Finalment, han procedit a detenir-lo a València i se li imputen delictes greus que comporten penes de presó. Segons ha transcendit, víctima i sospitosa mantenien una relació sentimental, encara que no estaven casats. Els fills del mort ara esperen que tot el pes de la llei caigui contra la responsable.