Imagen de un río de Panamá

Mor una família d'onze persones, nou d'elles menors d'edat, a Panamà

Continuen buscant el cos d'una menor de 4 anys, l'únic cadàver que encara no ha estat trobat

Una família d'onze persones va morir aquest diumenge, 9 d'agost, arrossegada per un riu crescut a l'occident de Panamà i deu dels cadàvers ja van ser recuperats per les autoritats, tal com va comunicar l'organisme nacional de socors.

«Onze membres d'una família panamenya van perdre la vida, després que la seva residència fos arrossegada pel corrent d'un riu a Calovébora, malauradament entre els morts hi ha nou menors i dos adults», va informar el cap del Sistema Nacional de Protecció Civil (Sinaproc), Carlos A. Rumbo.

La família dormia en un habitatge a prop del riu

Les autoritats continuen amb l'operatiu de cerca per a «recuperar el cos d'una menor de 4 anys», va dir Rumbo, que va assenyalar que esperen «trobar-lo abans que es faci de nit». En principi, s'ha informat que els desapareguts per la crescuda del riu Bejuco eren tretze persones, però en arribar al lloc dels fets, a la província de Veraguas, es va confirmar que eren onze, tal com va afirmar el cap de socorristes. 

El president panameny, Laurentino Cortizo, va lamentar «profundament» la tragèdia, va agrair la tasca del Sinaproc i va instruir al Ministeri de Desenvolupament Social «a brindar immediatament l'assistència necessària a la família afectada».

Segons la informació dels mitjans locals, la família es trobava dormint al seu habitatge, situada al costat del riu, quan van ser arrossegats per una crescuda del cabdal.

Continua la cerca de la petita de 4 anys

L'operació de cerca del Sinaproc se sustenta en el Servei Nacional Aeronaval (Senan) a causa que el lloc dels fets està en una zona de difícil accés. Això «dificulta el trasllat terrestre i els rius estan crescuts, motiu pel qual hem descartat utilitzar llances» i el trasllat s'està realitzant a través de mitjans aeris.

El Sinaproc va assenyalar que a Panamà està vigent fins al pròxim 10 d'agost un avís de prevenció per «pluges, amb activitat elèctrica i ràfegues de vent sobre el país».