Muntatge del pilot mexicà Federico i el seu cotxe després de l'accident

Mor Federico Gutiérrez, un pilot de 17 anys amb un futur prometedor

La jove promesa de l'automobilisme mexicà ha mort en un accident viari

Dol al món de l'automobilisme. El pilot mexicà Federico Gutiérrez va morir el darrer diumenge a causa d'un accident viari. El jove de 17 anys participava a les NASCAR de Mèxic.

Segons fonts oficials, la jove promesa va impactar el seu vehicle contra una camioneta al municipi de Villa Victoria de camí a Ciutat de Mèxic. El pilot va morir a l'acte i tres persones més van ser ferides i traslladades d'urgència a hospitals propers.

Entre els accidentats hi havia el germà del mort, també pilot, Max Gutiérrez. El xoc mortal entre tots dos vehicles es va produir de manera frontal. Els missatges d'ànim cap a la família han inundat les xarxes socials.

Tràgic accident

Federico Gutiérrez, també conegut com 'Fico', viatjava en el seu cotxe esportiu cap a Ciutat de Mèxic amb el seu germà i pilot Max Gutiérrez. Va ser a l'altura del municipi de Villa Victoria, a la carretera de Toluca-Valle de Bravo, on es va produir l'infaust xoc. El seu Porsche groc s'estavellava amb una camioneta Ford Explorer blanca.

El jove pilot moria a l'impacte, mentre el seu germà era traslladat ferit a un hospital. En l'altre vehicle hi viatjaven un home de 80 anys i dues dones de 65 i 40, que també van ser desplaçades d'urgència. El xoc entre tots dos podria haver estat frontal, segons l'estat del vehicle que s'observa a les imatges.

Accident d'un Porche esportiu groc
Max Gutiérrez, pilot i germà de Federico, va sobreviure a l'accident i ara es troba estable. | TWITTER (@LOPEZDORIGA)

Jove promesa

Federico Gutiérrez, de només 17 anys, era considerat com un dels pilots més prometedors de l'automobilisme mexicà. La seva curta trajectòria va començar el 2010 participant en campionats tant al seu país com a Espanya. El 2019 va córrer la Copa Notiauto i va aconseguir la victòria en dues curses.

Tanmateix, no va ser fins al 2022, amb només 16 anys, quan va debutar al NASCAR, la principal competició d'automobilisme de velocitat a Mèxic. Amb l'escuderia Telmex va aconseguir nou podis i dos triomfs en la 'Truck'.

Després d'aquest tràgic succés, les xarxes socials s'han inundat de suports i dedicatòries al jove pilot. Moltes han estat les persones que ho han volgut recordar amb les seves boniques paraules. Entre elles, el missatge amb què la mateixa NASCAR de Mèxic s'ha sumat a la pena de la família.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp