Mor el fundador de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, Josep Maixenchs

Va ser Creu de Sant Jordi de l'any 2012

Aquest dijous ha mort Josep Maixenchs, fundador de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya
Aquest dijous ha mort Josep Maixenchs, fundador de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya | Viquipèdia

Aquest dijous, 10 de maig ha mort Josep Maixenchs, fundador i president honorífic de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), i Creu de Sant Jordi de l'any 2012. Seguirà ampliació. 

 

El món del cinema plora la mort de Maixenchs

El món del cinema català lamenta la mort d'un dels mestres i artífex del gran auge de l'escola ESCAC. Josep Maixenchs, d'altra banda, va rebre destacats guardons al llarg de la seva vida com la ja esmentada Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or de la seva ciutat: Terrassa.  

Finalment, Maixenchs comptava també amb el prestigiós premi González-Sinde de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya, quelcom que el confirmava com una figura clau de la cultura espanyola.

Una vida dedicada al cinema

Nascut a Terrassa el 1943, Maixenchs dirigia l'escola ESCAC des que la va crear el 1994. Així mateix, aquest es va erigir ràpidament com una de les figures de l'audiovisual català en produir nombrosos curtmetratges amb Escándalo Films, que és la productora que l'escola va crear per unit el món acadèmic i professional.

D'altra banda, aquest va produir el llargmetratge 'Andrea', dirigit per Hermann Bonnín i Sergi Casamitjana l'any 1996.

La cirereta del pastís a la seva trajectòria la va rebre el 2012. Maixenchs va obtenir la creu de Sant Jordi «per la seva destacada aportació a l'audiovisual, especialment com a fundador i director de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), que contribueix notòriament a la consolidació del sector al país i a la seva projecció».  


Comentaris

envia el comentari