Bahwv

Mor un home de Barcelona mentre practicava barranquisme amb un amic

Els fets van tenir lloc al barranc Los Oscuros de Balced, a la serra de Guara d'Osca

Un home de 69 anys i veí de la província de Barcelona va morir diumenge al barranc Los Oscuros de Balced, a la serra de Guara d'Osca. La Guàrdia Civil va recuperar el cos de la víctima després que un company de l'home alertés els serveis d'emergència aragonesos sobre la seva desaparició a les 16:45 hores.

El testimoni va explicar que tots dos es trobaven al riu quan van ser sorpresos per una tempesta i es va produir un increment del cabal de l'aigua sobtat que va arrossegar-los riu avall. En l'operatiu hi van participar un helicòpter de la Unitat Aèria del cos policial i una grua, a més de membres del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya.

Segons el company de la víctima, quan van tenir lloc els fets, va intentar remuntar el barranc sent-li impossible, a causa del fort cabal de l'aigua. Així, va esperar a veure si el seu company arribava fins al punt on es trobava, però en veure que no apareixia, va decidir moure's fins a un lloc amb cobertura per donar l'avís als serveis d'emergències.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La víctima és un home de 69 anys

Els membres de la unitat de muntanya van iniciar la cerca des de l'helicòpter, ateses les males condicions que presentava el barranc. En localitzar el que semblava un cos, van baixar mitjançant un cicle de grua. Malauradament, els serveis d’emergències no van poder fer res per salvar la vida de l'home i el 061 va certificar-ne la mort.

El cos sense vida va traslladar-se fins a l'aeroport de Monflorite des d’on el van traslladar al dipòsit de cadàvers de l'Hospital Provincial Anatòmic d'Osca en espera de l'autòpsia. La Guàrdia Civil va instruir les diligències pertinents que van ser remeses al Jutjat de Guàrdia d'Osca.

Integrants de l'operatiu per a salvar a Julen
La Guàrdia Civil va instruir les diligències. | EspañaDiario

Troben el cadàver d'un veí de Granollers

Troben un cadàver a Ribes de Freser que podria ser d'un veí de Granollers que va desaparèixer el juny del 2022 als 76 anys. Segons publica El Punt Avui i ha confirmat l'ACN, un excursionista que feia una ruta per la zona va alertar els Mossos d'Esquadra aquest dissabte al voltant de dos quarts de dues del migdia.

Els Mossos d'Esquadra troben el cadàver de José Jurado al Ripollès
Els Mossos d'Esquadra troben el cadàver de José Jurado al Ripollès. | Twitter/@mossos

Els ossos van aparèixer en un punt de difícil accés, en una zona anomenada Pedrera del Sagnari. Al lloc també hi havia restes de roba i documentació. Especialistes de muntanya van acompanyar la comitiva judicial per fer l'aixecament del cadàver. Caldrà esperar els resultats d'ADN per poder confirmar que es tracta de l'home desaparegut.