Mor un home en un hospital després de 20 minuts esperant que l'atenguessin

Quan van arribar els metges l'home ja no respirava

L'home va morir després d'esperar 20 minuts que l'atenguessin   | DiarioEspaña.com

Un home de 76 anys ha mort en el centre de salut d'Olula del Rio (Almeria) al qual va arribar en estat d'«inconsciència» i amb dificultats per a respirar acompanyat del seu fill després haver esperat «uns 20 minuts» a ser atès per un metge sense que arribés a ser explorat davant l'absència de facultatius en l'ambulatori.

  

Així ho ha indicat la seva família, que ha presentat una reclamació davant el Servei Andalús de Salut (SAS) per a denunciar la situació viscuda el passat 21 de desembre, quan el malalt va morir. «No busquem diners, volem que és que se solucioni aquesta situació que vivim al poble», ha indicat un familiar, qui ha incidit a més en la falta de diligència del zelador del centre a l'hora d'atendre el pacient.

  

En el seu escrit, registrat aquesta mateixa setmana, la família relata com cap a les 11.10 hores del passat dissabte el fill de l'afectat es va presentar en el servei d'urgències del centre de salut d'Olula amb l'afectat, qui «aparentment» patia un infart, ja que tenia problemes de cor.

Cap facultatiu disponible

L'home va entrar en l'ambulatori i va demanar «ajuda» així com una cadira de rodes per al seu pare, qui es trobava inconscient en el cotxe. La zeladora del centre li va indicar que «no hi ha cadires disponibles». D'aquesta manera, el fill de l'afectat va prendre una llitera que havia vist i, amb l'ajuda d'un desconegut que passava per la porta, va pujar al seu pare. Va ser llavors quan la zeladora li va comunicar que «no hi ha cap facultatiu» en el centre de salut que pogués ajudar-lo, per la qual cosa li va instar a anar a un centre de salut situat a uns tres quilòmetres de distància. No obstant això, davant la situació de l'afectat, el fill del malalt li va exigir que cridés a un metge.

  

«En veure que no és capaç de comunicar-li la gravetat de la situació, he agafat el telèfon i jo personalment he dit al metge: tinc un home aquí que se m'està morint, ha de venir ja», recull l'escrit. Amb això, i d'acord amb la versió dels afins, no va ser fins a les 11.30 hores quan van veure passar una ambulància per la porta del centre de salut, encara que la mateixa no es va parar pel que «un senyor que es trobava en el centre va agafar el seu cotxe i va anar a la recerca dels facultatius, ficant-se dins de la casa on aquests es trobaven».

El metge va arribar quan l'home ja no respirava

«Cap a les 11.40 hores el metge i la infermera van arribar, però el meu pare ja feia cinc minuts o més que havia deixat de respirar, amb el que l'única cosa que van poder fer és certificar la seva mort», lamenten en la seva reclamació, en la qual denuncia la «falta de serveis per a atendre la població» així com la falta d'acció de la zeladora, qui «hauria d'haver anomenat al 061 i així podria haver anat un altre equip mèdic al centre».

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari