Mor un home que vivia a la nau ocupada de Badalona, però la defunció no té a veure amb l'incendi

La víctima era un pacient crònic de Can Ruti amb problemes cardiovasculars, que va ingressar el passat 22 de desembre amb Covid-19

Diverses dotacions dels Bombers treballant en l'extinció d'un incendi a Badalona
L'incendi en la nau ocupada al barri del Gorg de Badalona va provocar quatre víctimes mortals. | Bombers de la Generalitat

L'Ajuntament de Badalona ha informat aquest dimarts de la mort d'una de les persones que vivia a la nau que es va incendiar la nit del 9 de desembre al barri del Gorg de la ciutat badalonina. Segons el consistori badaloní, aquest difunt no es considera, però, la cinquena víctima mortal de l'incendi. Aquest extrem l'han confirmat fonts de l'hospital de Can Ruti, que han explicat que es tractava d'un pacient crònic amb problemes cardiovasculars i la seva mort no està relacionada amb l'incendi.

La víctima és un home de mitjana edat  que vivia a la nau i que va ingressar a l'hospital el 22 de desembre amb un positiu per Covid-19, que afegia complexitat a la seva patologia, segons ha detallat el consistori. La seva defunció es va produir el passat 25 de desembre, tot i que se n'ha informat aquest dimarts durant la reunió del Centre de Coordinació Operatiu Local (CECOPAL) de Badalona.

Quatre víctimes mortals: tres homes i una dona

L'incendi del passat 9 de desembre en una nau ocupada del barri del Gorg de Badalona es va saldar amb quatre víctimes mortals, tres homes i una dona. Els Mossos d'Esquadra van identificar la quarta víctima mortal de l'incendi —un home de 28 anys— el passat 22 de desembre. Anteriorment, l'11 de desembre, s'havia identificat dos homes de 48 i 58 anys, mentre que el dimecres 16 de desembre s'identificava una dona de 27 anys.

L'estat en què va quedar la nau abandonada va obligar l'Ajuntament de Badalona a iniciar l'enderroc d'urgència de l'edifici, que va començar el passat 12 de desembre. El cost de la demolició, xifrat en 119.000 euros, ha anat a càrrec del consistori badaloní, tot i que està previst que aquesta quantitat es repercuteixi als propietaris de l'immoble.

L'Ajuntament de Badalona va posar a disposició dels supervivents de la tragèdia allotjament en diverses pensions del municipi, tot i que molts van optar per organitzar una acampada a pocs metres de la nau on es va produir el sinistre.


Comentaris

envia el comentari