Mor Isidre Pañella, fill predilecte de Sitges

El pirotècnic ha mort als 80 anys

Isidre Pañella ha mort als 80 anys
Isidre Pañella ha mort als 80 anys | CatalunyaDiari.cat

El món de la cultura catalana i la festa s’ha tenyit de dol després de saber-se que Isidre Pañella, fill predilecte de Sitges i conegut dissenyador de castells de focs i espectacles piromusicals, ha mort als 80 anys. Ho acaba de fer públic el mitjà digital ‘EixDiari.cat’.

Pañella va ser nomenat fill predilecte de Sitges l'any 2016

Així les coses, el sitgetà va ser durant dècades pirotècnic de professió, així com dissenyador de castells de focs i espectacles piromusicals, i es va convertir en el director artístic de la Pirotècnia Igual de Canyelles.

Fa un parell d’anys, i més concretament durant l’estiu de l’any 2016, Isidre Pañella va ser nomenat fill predilecte de Sitges, a conseqüència del seu extens i estret lligam amb la Festa Major d’aquesta ciutat costera catalana. 

El dissenyador piromusical va ser fundador de la Colla Jove de Diables de Sitges

La trajectòria professional d’aquest sitgetà és molt àmplia, i entre d’altres coses, va fundar la Colla Jove de Diables de la capital de la comarca del Garraf, on va encarnar el paper de Llucifer. A més, era un profund coneixedor dels tradicionals tocs de campanes, i va presidir durant sis anys la Comissió de Carnaval.

Col·laborador actiu i membre partícip de les populars Caramelles catalanes del seu municipi, Pañella va formar part de les juntes del Foment del Turisme i del Prado, a banda de col·laborar i formar part de les Comissions de Festes del Poble Sec i Cases Noves.

L’any 1991, aquest artista va rebre el premi FAD Sebastià Gasch d’Arts parateatral, i el mateix any va ser guardonat amb el Premi Trinitat Catasús, el qual li va concedir el col·lectiu de periodistes locals.


Comentaris

envia el comentari