Muntatge fotogràfic de Jairo Huertas.

Mor Jairo, genet espanyol de 16 anys, després de ser trepitjat pel seu cavall

El jove s'estava preparant per a una competició de Doma

Jairo Huertas, jove genet alacantí de 16 anys, ha mort a causa d'un accident mentre galopava amb el seu cavall. Una notícia que ha commocionat el món de l'hípica en general, a més dels familiars i amics. Tanmateix, ha marxat fent allò que mes li agradava, muntar a cavall. 

Els fets de l'accident van tenir lloc quan practicava amb la seva muntura. El jove s'estava preparant per a una competició d'hípica que havia de tenir lloc aviat.

El jove tot just havia començat el batxillerat al col·legi Carmelitas, a la capital alacantina. Compaginava els estudis amb el seu esport preferit. També muntava a cavall per les festes de Moros i Cristians de la ciutat.

L'accident que va posar fi a la seva vida es va produir de manera fortuïta. De fet, es trobava entrenant pel Campionat de Doma Vaquera de la Comunitat Valenciana. Jairo s'havia desplaçat a la ciutat de València per dur a terme l'entrenament.

En un moment donat, el jove genet va patir una caiguda del cavall que en altres circumstàncies no hauria resultat greu. El problema és que el cavall va acabar trepitjant-lo, un cop dur que li va causar ferides greus.

Així ho confirmaven des de la comparsa Contrabandistes dels Moros i Cristians d'Altozano, de la qual formava part. «Faltava poc per la competició de Doma. El cavall va relliscar i la caiguda no va ser important, però quan es va aixecar, el va trepitjar», relataven al diari 'Levante-El Mercantil Valenciano'.

De manera immediata, el van traslladar a l'Hospital La Fe de València. Ingressava en estat crític i era sotmès a una operació d'urgència. Després de quatre dies hospitalitzat, es va morir el dimarts.

El missatge de comiat de la comparsa de Moros i Cristians i del seu col·legi

Jairo era un gran apassionat dels cavalls, però també de la festa tradicional dels Moros i Cristians. Era un dels membres més estimats de la comparsa Contrabandistes dels Moros i Cristians d'Altozano. Els seus pares i germà també hi formaven part.

La mateixa comparsa explicava que se l'estimaven molt. «Jairo era, tot ell, un espectacle per les festes d'Altozano. Hi havia gent que només venia per veure'l muntar a cavall, era boníssim», afirmaven.

Lògicament, s'han volgut acomiadar amb missatge a les xarxes socials. «Estimat Jairo! El nostre Jairo. Has marxat massa aviat, el destí tenia altres plans per a tu. Has il·luminat les nostres desfilades amb el teu saber fer i ens has robat el cor amb la teva bondat i simpatia des del principi».

«Sempre estaràs als nostres cors, res pot pal·liar el dolor que sentim. Tot el nostre afecte als pares, Jose i Bea, i al germà, Sergio. DEP», escrivien en el seu compte de Facebook.

El Col·legi Carmelites també s'ha volgut acomiadar del seu alumne. El recordaven pel seu «somriure de nen gran, de genet de somnis i il·lusions trencades» o per les seves «converses taurines de bocata i esbarjo plenes d'acudits i ironia».

Tot d'una, un jove ple de somnis per complir i que sempre serà recordat. Des de l'escola tenen clar que ara «estarà cavalcant entre núvols de pau i tranquil·litat».