Un nen de 6 anys perd la vida a causa d'un estrany patogen menja-cervells

El menor va morir després d'haver estat jugant amb fonts d'aigua potable a prop de casa seva

Imatge d'arxiu d'un nen en un parc
Un nen de sis anys ha mort als Estats Units a causa d'una ameba menja-cervell | ISTOCK

Josiah McIntyre, un nen de tan sols sis anys, resident a Texas, els Estats Units, ha mort després d'haver begut aigua potable quan estava jugant amb fonts pròximes a la seva casa que ha provocat que contregui una ameba menja-cervells.

Es tracta d'una ameba de vida lliure, que pot sobreviure i reproduir-se en la naturalesa sense necessitat de viure en un cos i que causa la meningoencefalitis amebiana primària, una infecció en el sistema nerviós central que es produeix quan l'ameba el colonitza. 

Els símptomes principals són vòmits, febre i maldecaps

Segons ha explicat el diari americà 'The Sun', això va succeir a principis del mes de setembre després que el petit estigués jugant amb diferents fonts d'aigua potable pròximes al seu domicili. 

Va ser després d'això quan Josiah va començar a experimentar símptomes associats amb l'ameba menja-cervells, com ara la febre, el vòmit o forts maldecaps. 

«L'estaven tractant per meningitis, encefalitis i gairebé en aquest punt, només tractant d'esbrinar què li passava», va explicar la mare del jove de 6 anys a Telemundo. «A última hora del dilluns, van descobrir el que era i jo em vaig aferrar fins a l'últim moment a un miracle». No obstant això, el nen va morir el passat 8 de setembre. 

Després de la mort del Josiah, les autoritats estatunidenques van començar a prendre mostres de l'aigua potable que el petit havia ingerit per a saber si tenia alguna relació amb la seva defunció. Tres d'elles van donar positiu per contenir material genètic relacionat amb la Naegleria Fowleri, és a dir, l'ameba menja-cervells. 

Nou ciutats del comtat de Brazoria, Texas, alertades

Després d'això, el Departament de Salut i Centres per al Control i la Prevenció de Malalties va informar que almenys dues fonts d'aigua potable estaven contaminades pel que havien d'emetre un comunicat a la localitat en la qual residia Josiah. 

Per aquesta raó es va demandar als habitants d'almenys nou ciutats del comtat de Brazoria, a Texas, no usessin l'aigua potable ni tan sols per a banyar-se. 

No és d'estranyar, ja que segons l'Organització Mundial de la Salut, dels 145 casos que s'han diagnosticat d'ameba menja-cervells entre 1962 i 2018, tan sols quatre persones han aconseguit sobreviure.


Comentaris

envia el comentari