Mor Aaron Garcia, el menor que va generar una onada solidària a Catalunya

Aaron Garcia, de Deltebre, no ha pogut supererar una granulomatosa crònica, una malaltia que li provocava infeccions molt greus

Aaron Garcia, el jove de Deltebre que lluitava contra una greu malaltia
Aaron Garcia, el jove de Deltebre que lluitava contra una greu malaltia | Cedida

Aaron Garcia, el jove de Deltebe de 16 anys afectat per una granulomatosa crònica, una immunodeficiència que li provocava infeccions greus, ha mort després de no poder superar les complicacions que li ha causat aquesta patologia. Així ho han explicat familiars i amics, a través de les xarxes socials. 

El jove, ingressat des de finals de l'estiu passat al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus, va morir durant la matinada de divendres, 3 de maig, i la cerimònia de comiat es va celebrar ahir diumenge.

Solidaritat i donació de sang per intentar curar-lo

A principis de març, la família va fer una crida per trobar donants de sang del grup A —per tal de practicar-li una transfusió de granulòtics, un tipus de cèl·lules de sang—, una iniciativa que va mobilitzar centenars de persones arreu de Catalunya, en una gran acció solidària.

Tot i l’ajuda i l’empenta de la ciutadania, assolint les donacions necessàries amb escreix, i diverses transfusions de sang, la salut de l’Aaron va empitjorar molt durant els últims dies, fet que va provocar, finalment, la seva prematura i malaurada mort.

Una allau voluntat ciutadana, suport i lluita

Des que es va fer pública la crida i la recerca de donants per a curar l'Aaron, la població catalana es va mobilitzar en una veritable allau de suport, empatia i solidaritat. A Deltebre, el poble del jove, el Banc de Sang i Teixits —que va passar pel municipi el 16 de març— va permetre l'opció de donar sang exclusivament per a ell, en una gran mobilització per intentar salvar-li la vida i brindar-li l'únic tractament possible.

La terrible i dolorosa lluita de l'Aaron Garcia va començar l'octubre del 2018, quan una pneumònia el va obligar a ingressar a l'hospital barceloní. Allà, des del seu naixement i fins avui, els metges l'havien tractat i supervisat, intentant-ho tot, buscant una solució eficaç a una malaltia gravíssima i despietada que, tristament, s'ha endut la seva vida.


Comentaris

envia el comentari