IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

👉 El Govern esperarà al cap de setmana abans de prendre decisions més dràstiques

URGENT

🚑 La pandèmia segueix fora de control a Espanya amb 13.873 nous contagis

Mor l'exdiputat del PP Feliciano Blázquez, un dels millors amics de l'expresident Aznar i Acebes

Aznar ha assegurat que el polític avilès ha estat «un dels seus millors i més lleials amics»

Imagen de Feliciano Blazquez y José María Aznar

Imatge de Feliciano Blazquez i José María Aznar | cedida

El president d'honor del PP d'Àvila i veterà diputat del PP, Feliciano Blázquez, ha mort aquest dijous als 82 anys, després d'una llarga trajectòria política en la qual ha estat mentor i amic de polítics com l'expresident José María Aznar i l'exministre Ángel Acebes. El PP avilès ha transmès les seves condolences a familiars i amics, i ha reconegut «la trajectòria personal i professional de tot un referent» en el partit, en paraules del president del PP d'Àvila, Carlos García, que a més ha destacat la seva «bondat, capacitat de treball i de servei a la província».

Aznar també ha expressat el seu pesar per la mort de Blázquez, al que ha definit com un dels seus «millors» i «més lleials amics». «Ens vam conèixer fa 35 anys i en tot aquest temps hem mantingut una estreta relació, primer política i aviat de profunda amistat», ha assegurat.

En una anotació al seu compte de Facebook, l'expresident del govern espanyol relata que els seus records d'Àvila i Castella i Lleó especialment, però també els del Govern d'Espanya, estan «lligats a Feliciano». «Vam treballar molt fent política de carrer. Tenia un agut instint polític i sempre li estaré agraït pels seus generosos consells. Haig de dir amb tristesa que perdo un amic inoblidable, i Espanya, un magnífic espanyol», ha afegit l'excap de l'Executiu.

Aznar fue propuesto para encabezar la lista del PP de Ávila por Alianza Popular en 1982, un feudo fuerte para la UCD de Adoldo Suárez. En pocos años, logró hacerse un hueco y en 1987 se convertiría en presidente de Castilla y León. Feliciano Blázquez también ha estado vinculado a políticos como el exministro y exsecretario general del PP, Ángel Acebes, que fue alcalde de Ávila entre 1991 y 1995 antes de ocupar diferentes carteras ministeriales en los dos ejecutivos de José María Aznar.

LA TRAYECTORIA DE BLÁZQUEZ EN POLÍTICA

Casado y padre de siete hijos, Blázquez nació en Junciana (Ávila) en 1935, se licenció en Medicina y Cirugía y trabajó en el hospital de Tetuán antes de obtener por oposición, en 1967, la plaza de jefe de la sección de Anestesiología en el hospital Nuestra Señora de Sonsoles de Ávila. Blázquez fue presidente del PP de Ávila y posteriormente fue nombrado presidente de honor. También fue miembro de la Junta Directiva Nacional del partido y en los últimos años ha formado parte del Comité Nacional de Derechos y Garantías del partido, el órgano disciplinario de la formación.

En el Senado, fue portavoz del Grupo Popular en la Comisión de Derechos Humanos en la III Legislatura y miembro de la Comisión de Sanidad y Consumo, además de que fue vicepresidente de Alianza Popular desde 1985, formación que impulsó en la provincia. Además, ha sido diputado en el Congreso durante cinco legislaturas, desde 1989 a 2004.


Comentaris

envia el comentari