⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Mor l'actor Carles Canut

Tenia 74 anys i se'l reconeixia pels seus papers en sèries com Plats Bruts o Lo Cartanyà, o les més de 7.000 funcions teatrals que va fer | Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2016
Carles Canut, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Mor l'actor Carles Canut als 74 anys. Canut, així mateix, era el director artístic del Teatre Romea al llarg dels últims anys i se'l reconeixia pels seus papers en diferents sèries coproduïdes per TV3, com Plats Bruts o Lo Cartanyà. 

 

També cal destacar que Canut (Gerri de Sal, Lleida / 1944) va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2016. La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha lamentat la mort de l'actor lleidatà a Twitter. 

 

 

Una trajectòria d'èxits

A Caunt se'l recordarà, sobretot, pel seu paper en sèries com Plats Bruts, Vostè jutja o Lo Cartanyà. Més enllà de tres sèries de TV3 que li van atorgar la popularitat, però, Canut ha acumulat una dilatadíssima trajectòria on han destacat obres teatrals i produccions cinematogràfiques. De fet, l'actor —reconegut i il·lustre soci de l'Espanyol— va començar la seva carrera artística l'any 1966. 

 

Canut, a Plats Bruts | Youtube / TV3

 

Canut, en aquesta imatge, interpreta el Doctor Prim de Plats Bruts. Un dels seus papers televisius que més es recorden, ja que feia de convençut soci del Barça, tot i que era un perico més que reconegut. 

 

Catalunya es bolca amb Canut

Han estat diverses, de fet, les entitats culturals catalanes —més enllà de la consellera Borràs en representació de la Generalitat— que han volgut donar el seu condol a la família de l'actor. Per això mateix, doncs, el Teatre Nacional o Òmnium Cultural han volgut fer públics els seus missatges de suport a Twitter.