ÚLTIMA HORA

🚑 La fase 2 elimina les franges horàries i estableix protocols pel control d'accés a les platges

ÚLTIMA HORA

‼ Un home mata la seva dona a l'Alt Empordà i se suïcida

Mor l'actor i director teatral Manuel de Benito a 63 anys a causa d'un infart

Segons ha informat la societat de gestió de drets d'autor de directors d'escena, dobladors, actors i ballarins espanyols, AISGE, a través del seu compte de Twitter
Manuel de Benito | Cedida

L'actor Manuel de Benito ha mort aquest dijous, 20 d'abril, a causa d'un infart, segons ha informat la  societat de gestió de drets d'autor de directors d'escena, dobladors, actors i ballarins espanyols, AISGE, a través del seu compte de Twitter. Manuel de Benito, conegut com a «Manolito», va col·laborar com a assistent d'adreça de noms de l'escena espanyola com Núria Espert o Mario Gas, a qui va acompanyar com a ajudant durant el mandat de Mario Gas al capdavant del Teatro Español, i va signar a més com a director d'escena més d'una desena de muntatges, segons informa el Teatro Español al seu web. La seva trajectòria, sempre lligada al teatre i al cinema, va començar fa més de quatre dècades. En els seus inicis va treballar com a actor en diversos projectes, entre ells, una vintena de pel·lícules, com 'Siete días de enero', de Juan Antonio Bardem, i 'Cinco tenedores', de Fernando Fernán Gómez.

 

En teatre destaca 'Equus', de Peter Shaffer i dirigit per Manolo Collado; 'L'alcalde de Zalamea', amb direcció de Fernando Fernán Gómez; 'Doña Rosita la soltera', dirigida per Jorge Lavelly; 'El Público' i 'Luces de Bohemia', a les ordres de Lluís Pasqual; 'Martes de carnaval', amb direcció de Mario Gas; i 'A la ciudad', en la qual regna un nen, dirigida per José Luis Alonso. Per a la petita pantalla, destaca la sèrie 'Lorca, muerte de un poeta', dirigida per Juan Antonio Bardem.

 

'Teresa de Ávila en el V Centenario de su nacimiento' va ser l'últim treball com a director de Manuel de Benito, després de 'El romancero gitano', de García Lorca, amb Ángela Molina; 'La peste 1953', basada en Venus i Adonis de William Shakespeare; 'Selección de sonetos', de William Shakespeare, amb Manuel de Blas en la 'Noche en Blanco de Bilbao'; 'Estío', de William Shakespeare, amb Manuel de Blas i Alexandra Fierro.

 Comentaris

envia el comentari