YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Mor l'arquitecte Antonio Lamela, autor de les torres Colón de Madrid i l'ampliació del Bernabéu

També va impulsar la T4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas

Mor l'arquitecte Antonio Lamela. | La Información

El reconegut arquitecte Antonio Lamela, que va impulsar les torres Colón i la Terminal 4 de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid Barajas, juntament amb el seu col·lega britànic Richard Rogers, va morir ahir a l'edat de 90 anys a Madrid, segons ha indicat l'Estudi Lamela en el seu compte en Twitter i ha confirmat el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid (COAM).

L'arquitecte va néixer a Madrid en 1926 i es va llicenciar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid (ETSAM) el 1954 per doctorar-se el 1959. La seva feina en el camp de l'arquitectura va ser destacada i va dirigir obres com l'Edifici Galàxia a Madrid, l'Hotel Melià Princesa a la mateixa ciutat o l'ampliació de l'estadi Santiago Bernabéu, entre altres.

Palma de Mallorca, l'edifici 'Piràmide' a Madrid, l'edifici del carrer O'Donnell on va instal·lar després el seu estudi o el projecte de la Ciutat Esportiva de València. També va rebre la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil i la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball que atorga el Consell de Ministres. També va rebre el premi a l'Excel·lència Europea 2010 per part de la Comunitat de Madrid i era col·legiat d'honor del COAM. Va ser Premi Nacional d'Arquitectura en 2008.


Comentaris

envia el comentari