ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Mor l'expresident d'Òmnium Cultural Joan Carreras els 83 anys

L'editor va dirigir la Gran Enciclopèdia Catalana i l'Enciclopèdia Larousse i va ser el quart president d'Òmnium Cultural

Imatge d'arxiu de Joan Carreras.
Imatge d'arxiu de Joan Carreras. | Cedida

El conegut editor català Joan Carreras Martí ha mort aquest dissabte, 10 de març, els 83 anys a Granollers, segons ha comunicat la seva família. Va néixer a Barcelona l'any 1935 i va ser l'impulsor de l'edició d'obres de consulta en llengua catalana com diccionaris bilingües en múltiples idiomes o la traducció catalana de l'Alcorà. A més, va assumir responsabilitats directives a l'Enciclopèdia Larousse i la Gran Enciclopèdia Catalana des del 1971.

 

Després, va continuar vinculat com a director editorial i com a director cultural des de la seva fundació fins que va decidir jubilar-se. A més, va formar part de les juntes directives del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, del Gremi d'Editors de Catalunya i d'Òmnium Cultural, entitat que va presidir entre els anys 1984 i 1986. 

Per la seva part, la família ha explicat que l'editor va expressar durant els darrers mesos la seva preocupació per l'actual situació del nostre país, «sotmès al rigor d'un jou repressiu, i també el seu desig que Catalunya recuperi la plena llibertat». 

 

De forma singular, ha tingut molt present els presos polítics amb un record especial pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, sent conscient en tot moment de la seva malaltia i les conseqüències d'aquesta. A més, la família ha volgut convidar a tothom a «obrir una reflexió per actualitzar la legislació de manera que els malalts en situació terminal puguin gaudir de la llibertat de decisió sobre el moment de posar fi al seu patiment».

 

Jordi Cuixart s'ha acomiadat de Joan Carreras

L'actual president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart l'ha recordat en un missatge de Twitter des de la presó madrilenya de Soto del Real. Cuixart ha publicat una imatge de Joan Carreras acompanyada de les següents paraules: «Una de les coses que més coratge m'encomana en el meu dia a dia de la presó és el llegat d'uns homes bons que van anteposar l'interès del país del seu personal. Joan Carreras, quart president d'Òmnium Cultural, descansi en pau».

 


Comentaris

envia el comentari