Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de l'alcalde de Huétor Vega, Mariano Molina.

Mor massa jove Mariano Molina, un alcalde molt estimat

Un Alzheimer molt agressiu ha posat fi a la seva vida en només dos anys

El món de la política està de dol després de conèixer-se la mort de Mariano Molina. Aquest polític va ser molt estimat a la seva població, Huétor Vega (Granada), ja que va ser l'alcalde durant més d'una dècada. Els veïns ploren avui la pèrdua d'una gran personalitat.

De fet, Mariano Molina va deixar el càrrec d'alcalde el 2020 per problemes de salut, deixant un company seu en funcions. Avui, tot el poble, el seu partit i tota la classe política plora una mort que ha arribat massa aviat. I és que Mariano només tenia 49 anys.

Foto de Mariano Molina, l'alcalde de Huétor Vega, somrient.
Dol a Huétor Vega per la mort del seu estimat alcalde. | Cedida
 

Molina formava part del Partit Popular d'aquesta localitat granadina. El PP de Granada, amb el seu president Francisco Rodríguez al capdavant, ha mostrat el seu condol, afirmant que estan «destrossats» per aquesta «pèrdua irreparable». Altres formacions han reconegut la trajectòria del polític.

El missatge dels seus companys

«Era un alcalde guanyador. Sempre al seu lloc, treballant pel seu poble i, a més, molt bon amic i sense enemics», recorda Francisco Rodríguez. El PP de Granada està consternat per la pèrdua del seu company. Però altres companys d'altres formacions també han lamentat la seva mort.

El 2003 va ser proclamat alcalde de Huétor Vega, a Granada. Va estar al càrrec fins al 2007, quan va passar a l'oposició i, des d'allà, va continuar treballant per al municipi. L'any 2011 va tornar a arribar a l'alcaldia, un càrrec en què es va mantenir durant una dècada, fins al 2020 passat.

El seu pas per la política va quedar marcat per la gran capacitat d'arribar a consensos amb l'oposició, segons expliquen els seus familiars. La població de Huétor Vega ha decretat 3 dies de dol oficial per la mort de qui va ser el seu alcalde. La regidora Elena Duque ocupa ara les funcions d'alcaldessa.

Ho va deixar per una malaltia

L'actual alcaldessa, Elena Duque, ha instat els ciutadans a «presentar els seus respectes i mostrar els seus condols» a la capella ardent, instal·lada al Saló de Plens de l'Ajuntament. Els veïns han pogut acostar-s'hi per donar l'últim adeu a qui va ser el seu alcalde durant tants anys.

Mariano Molina va deixar el càrrec el 2020 per una malaltia degenerativa, que l'ha atacat amb força. Un 'Alzheimer brutal' s'ha endut l'estimat exalcalde d'aquesta localitat, que ara plora la seva mort amb només 49 anys. Aquest dijous ha tingut lloc el funeral per la seva ànima.

L'Alzheimer és una malaltia degenerativa que se sol presentar a una edat avançada. Tot i això, en algunes ocasions també es pot detectar de manera precoç, com ha estat aquest cas. No només això, sinó que en l'exalcalde la malaltia ha avançat d'una manera molt agressiva.

Un altre cop dur per al poble

Mariano, casat i amb dues filles, era un veí del poble de tota la vida i una persona molt estimada pels veïns. Compaginava la seva tasca política amb la passió pel camp, i sempre destacava la seva condició d'agricultor. Tot i ser llicenciat en Dret, es considerava un home de camp.

Va arribar a la política jove, quan tenia trenta anys, i va fer els seus primers passos com a militant del Partit Popular. Aviat va rebre l'encàrrec de liderar els populars al poble. Quan els problemes polítics l'assetjaven, trobava refugi al ferro i a casa, juntament amb la seva família.

Mariano era un polític atípic amb ànima de 'rocker' que mai no s'havia posat una corbata. Més enllà de les diferències polítiques, es va saber guanyar l'afecte de tothom. Huétor Vega plora ara la seva mort pocs mesos després d'haver perdut Ernesto Girela, portaveu de Podemos a l'ajuntament.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp