Mor un metge en actiu a les Illes Balears sense cap patologia prèvia

En un principi la seva simptomatologia era lleu, per la qual cosa els metges li van recomanar aïllament domiciliari

Bernd Kablitz, un metge d'origen alemany que exercici a Mallorca i va morir per coronavirus el 18 d'agost de 2020.
Bernd Kablitz era «esportista, competidor en natació i no presentava cap patologia prèvia» | Twitter (COMbalears)

Aquest dimarts 18 d’agost ha mort un metge a Mallorca de Covid-19, convertint-se en el primer facultatiu de les illes Balears a morir víctima del coronavirus. Bernd Kablitz, de 59 anys i d'origen alemany, es va col·legiar en el Col·legi de Metges de les Illes Balears el desembre de 2008 per a exercir la medicina privada a Mallorca, atenent principalment pacients estrangers.

Kablitz estava establert en la localitat de Son Servera des de feia diversos anys, i exercia de traumatòleg en la seva consulta pròpia, treball que compatibilitzava amb guàrdies puntuals en hospital és com la clínica Rotger Quirónsalud o l'Hospital Llevant.

Dels símptomes lleus a l'empitjorament sobtat

Bernd Kablitz va començar a presentar malestar físic lleu a la fi de la setmana passada, amb febre i tos, per la qual cosa se li va practicar una PCR que va donar positiva per coronavirus divendres passat. Com la seva simptomatologia era lleu i no tenia antecedents mèdics que suggerissin el contrari, els metges van decidir que realitzés aïllament domiciliari amb seguiment telefònic. Al cap de pocs dies, va empitjorar greument de manera sobtada, morint aquest dimarts per una aturada cardiorespiratòria en el seu propi domicili.
 

Si bé encara falta per determinar si la causa de la seva mort va ser directament el coronavirus, de qualsevol manera es tracta del primer metge a morir amb un positiu per Covid-19 a Balears. Tampoc se sap si es va contagiar estant de servei o en un altre lloc. S’esperen els resultats de l’autòpsia per determinar si el virus va ser l’únic condicionant per perdre la vida.

El Col·legi de Metges de les illes Balears (Comid) anunciava en un comunicat la seva mort ahir dimarts enviant les seves condolences a la família (deixa una esposa i dos fills petits), i assenyalant que «era una persona esportista, competidor en natació i no presentava cap patologia prèvia».

Per a avui dimecres s'ha previst un minut de silenci davant les portes de la seu del Comib, en el Passeig Mallorca de Palma, a les 12.00 hores, «per a honrar la memòria del primer metge en exercici mort a Balears a causa del coronavirus».


Comentaris

envia el comentari