URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Mor un monitor d'esquí sepultat per una allau al Pirineu d'Osca

Es tracta de la tercera víctima mortal que ha deixat aquest fort temporal de neu
Imatge d'arxiu d'una allau de neu. | cedida

 

Un monitor d'esquí de 23 anys moria aquest passat dimecres, 28 de febrer, després de quedar soterrat per una allau de neu a l'estació d'esquí de Formigal, al Pirineu d'Osca. Es tractaria de la tercera víctima mortal que ha deixat aquest fort temporal de neu. 

 

El jove es trobava fora de pistes en el moment que era sorprès per l'allau. De forma immediata, el personal d'emergències de l'estació s'ha desplaçat fins a la zona on s'havia produït l'allau per socórrer al jove monitor d'esquí. També ha acudit l'equip de la Guàrdia Civil de Muntanya acompanyats per dos gossos de rescat.

Localitzat en parada cardiorespiratòria

Finalment, el jove ha estat localitzat sota la neu i en parada cardiorespiratòria. Ràpidament, s'ha procedit al seu trasllat al centre mèdic on l'esperaven els serveis sanitaris del 061. No obstant això, i malgrat la ràpida actuació i els esforços de reanimació dels facultatius, l'esquiador ha perdut la vida. 

 

Segons publica l'‘ABC’, el jove pertanyia a l'escola d'esquí de Formigal i al moment en què va ser sepultat per l'allau es trobava esquiant al costat d'altres persones. Tant l'equip d'Aramón  com l'escola d'esquí lamenten profundament aquest tràgic succés i han transmès les seves condolences a la família de l'esquiador.
 

 

Per la seva part, l'alcalde de Sallent de Gállego, Jesus Gérico, també ha volgut mostrar les seves condolences a la família: «La neu ens dóna alegries, però també aquestes notícies tràgiques», també ha dit que «com a alcalde i monitor, el seu suport a la família en aquests moments i és una desgràcia que s'ha produït en un dia com aquest amb les condicions climatològiques adverses», segons recull ‘Radio Huesca’.

Dues persones més han mort pel temporal 

Aquest mateix dimecres, dues persones més també morien com a conseqüència del fort temporal de fred i neu que es va viure al llarg de tota la jornada. Un home de 65 anys moria a Biscaia en relliscar per la neu mentre caminava per una vorera. La víctima s'ha copejat la part posterior del cap en caure i ha mort de forma instantània.

 

El temporal també ha causat la mort d'un operari de manteniment de l'Ajuntament d'Hinojos, a Huelva, mentre estava realitzant les labors de neteja i retirada d'arbres davant el risc de caiguda i prevenir així possibles accidents pels forts vents. El treballador ha estat copejat per una branca gruixuda d'un dels pins que s'havien tallat i ha mort per l'impacte.