Imatge dels Mossos d'Esquadra en un accident

Mor un motorista a la C-35 després de caure i ser atropellat per un cotxe

La víctima mortal de l'accident, que va tenir lloc a Llagostera, al Gironès, és un home de 45 anys veí de Lloret de Mar

Setmana tràgica a les carreteres catalanes, durant la qual han mort quatre motoristes. El passat dijous, tres motoristes morien en un xoc frontal al Segrià, mentre que aquest dissabte un quart motorista moria en un accident al Gironès. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), els fets van tenir lloc abans de les vuit del vespre —avís a les 19.44 hores— a la C-35, al seu pas pel terme municipal de Llagostera.

El sinistre va tenir lloc al quilòmetre 96,2 de la citada via, a tocar de la sortida cap a Sant Grau, quan per causes que s'estan investigant, una motocicleta va patir una sortida de via, impactant contra la mitjana i envanint el carril en sentit contrari, sent atropellat per un turisme que circulava per aquest. A causa de l'impacte, el motorista van morir en l'acte.

Segons el SCT, la víctima mortal és un home de 45 anys i veí de Lloret de Mar (Selva). Arran de la incidència, es van activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i el servei de suport psicològic del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Pel que fa a l’afectació viària, la via es va tallar en sentit Vidreres durant una hora i la circulació va quedar restablerta cap a dos quarts de dotze de la nit.

Catalunya ha registrat 122 morts en accident de trànsit durant el 2022

Amb la víctima morta de l'accident de Llagostera d'aquest dissabte, són 122 les persones que han mort en accident de trànsit enguany a la xarxa viària interurbana de Catalunya, 33 de les quals motoristes, segons les dades del Servei Català de Trànsit. En aquest sentit, les quatre morts que s'han registrat aquesta setmana han estat d'aquesta tipologia de conductors.

Durant aquest mes de setembre, ja han mort a les carreteres catalanes 7 persones, ja que a data 31 d'agost la xifra era de 115. Aquesta xifra suposa un increment respecte dels primers vuit mesos del 2021, quan van perdre la vida 92 persones en 87 accidents mortals. Respecte del 2019, abans de la pandèmia, la xifra s'ha reduït lleugerament, quan la xifra de morts va ser de 122.