Mor un motorista en xocar contra un camió al centre de Barcelona

És la primera víctima mortal d'aquest any en accident de trànsit a la ciutat de Barcelona

Accident mortal a Barcelona
El motorista, de 53 anys d'edat, ha mort al lloc de l'accident | Twitter | @antiradarcatala

Un motorista de 53 anys ha mort avui a Barcelona en xocar amb un camió al barri de Ciutat Vella, concretament a la plaça de Portal de la Pau, molt a prop del final de La Rambla on hi ha el monument de Colom. És la primera víctima mortal d'aquest 2019 en un accident de trànsit a Barcelona, segons informa la Guàrdia Urbana. 

La Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana s'ha fet càrrec de la investigació de l'accident, que ha tingut lloc a dos quarts de nou del matí, per causes encara desconegudes. La víctima ha mort al mateix lloc de l'accident.

També s'ha activat el servei de suport psicosocial del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) per atendre els familiars de la víctima. 

Els accidents de motoristes, en xifres

Una de cada quatre víctimes mortals per accident és un motorista, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). La xifra arriba a un total de 40 morts el passat 2018, un 75% dels quals tenien entre 35 i 64 anys. 

El SCT va presentar a finals d'any la seva darrera campanya de sensibilització per l'alta sinistralitat que es registra en el món de les motos. L'anunci advertia que tothom és susceptible de cometre errors, però «qui va en moto sempre hi perd»

SEM
Una de cada quatre víctimes mortals per accident és un motorista | CatalunyaDiari.cat
 

 

La mortalitat a carreteres catalanes ha augmentat un 20% aquest darrer any respecte el 2017. Per això Trànsit segueix alertant els conductors dels riscos que tenen alguns comportaments que tan habituals i a la vegada tan perillosos, com saltar-se un semàfor o consultar el mòbil mentre conduïm. Petits moviments o distraccions que poden acabar fàcilment en tragèdia.  

Els motoristes van convertir-se en protagonistes de la campanya per la seva fragilitat a la carretera en cas d'accident. L'anunci s'ha difós durant totes les festes de Nadal, dates en què es registren molts d'aquests sinistres. El  2018, de fet un 56% de motoristes ha mort en dies festius.


Comentaris

envia el comentari