Mor un bebè després de passar 43 dies amb febre a l'hospital a Múrcia

Després de moltes proves, el petit va ser diagnosticat de meningitis

Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó
El petit va morir amb tan sols 3 mesos després de patir danys cerebrals | Pixabay

Els pares d'Hugo van patir aquest divendres a la nit el pitjor que li pot passar a un pare: perdre a un fill de tan sols 3 mesos. Així ho explica 'El Español', i ho ha confirmat Alfredo Najas de la Creu, l'advocat de Francisco i Paqui, una parella de Múrcia.

El petit va començar a tenir febre el dia 26 de juny, després d'haver rebut tres vacunes al Centre de Salut de Puerto Lumbreras. Els pares van haver de fer fins a 24 trucades per a poder ser atesos telefònicament per un pediatre, mentre el seu fill empitjorava. Només els va receptar Apiretal i banys d'aigua tèbia, no els va derivar ni a un centre mèdic ni a l'hospital.

Però no va ser efectiu i Hugo va continuar empitjorant. Ells no van tornar a tenir resposta telefònica, però van deixar dormir al petit unes hores. Quan va despertar el van portar al Centre de Salut d'Almendricos, on va arribar amb 39 graus i convulsionant. D'aquí a l'Hospital Rafael Méndez de Lorca però poc després va ser traslladat a l'UCI de l'Hospital Verge de l'Arrixaca.

Allí van arribar multitud de proves, inclosa una anàlisi per a veure si podia tenir còlera, cosa que finalment van descartar. Els metges van acabar confirmat que el que patia el nadó era una meningitis bacteriana.

Més d'un mes de sofriment per als pares

Francisco i Paqui, de 23 i 22 anys, no s'han separat ni un moment del seu primer fill veient com a poc a poc la seva vida s'anava esvaint. Hugo anava patint greus danys cerebrals i va continuar tenint febre. Ja no reaccionava a les carícies dels seus pares o i quasi ja ni plorava.

Finalment, aquest divendres, sobre dos quarts d'onze de la nit, el seu cor deixava de bategar amb tan sols 3 mesos. Avui mateix s'acomiadaran d'ell a la pedania de Lorca de Puerto Lumbreras.

El cas ja ha arribat a la Fiscalia que ha obert diligències. De moment, s'estan analitzant les vacunes, a més de l'aigua i la llet en pols que va prendre el nen per a veure la possible causa de la seva malaltia. El lletrat creu que «en l'actuació de la pediatra ens sembla que va poder haver-hi algun tipus de negligència». A més, lamenta que encara no tinguin el seu historial mèdic després d'haver-lo sol·licitat fa tres setmanes.

Els pares i els veïns de Puerto Lumbreras també es pregunten que hagués passat si la Conselleria de Salut no hagués eliminat a l'abril el Servei de Pediatria del Centre de Salut d'Almendricos, fet que obliga els seus veïns a desplaçar-se 15 minuts per carretera davant qualsevol urgència.


Comentaris

envia el comentari