rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Mor Nahir, la nena de 6 anys amb paràlisi cerebral que recollia taps per al seu tractament

«Se'n va anar amb l'enorme somriure que la caracteritzava», ha dit la seva mare
Nahir, la nena de 6 anys amb paràlisi cerebral. | Telecinco

 

La societat espanyola està commocionada per la mort de Nahir, la petita de Pontevedra que lluitava per seguir endavant malgrat la paràlisi cerebral que patia. Segons informa la Fundació Amics de Galícia, col·laborava amb la recollida de taps per a pagar el seu tractament de logopèdia i fisioteràpia.

 

Aquests beneficis eren del tot insuficients per cobrir els 900 euros mensuals que exigia la seva rehabilitació mensual. «Avui hem de donar-vos una notícia trista... la notícia més trista de totes. Nahir, la nena del somriure més bonic, se'ns va anar aquesta nit», han dit les persones més properes.

Nahir, la nena amb paràlisi cerebral amb un gran somriure

«El seu petit cor es va apagar, però com ens diu la seva mare, se'n va anar amb l'enorme somriure que la caracteritzava», anuncia el trist comunicat, i és que tots els que la coneixien parlen de la seva força innata per superar qualsevol obstacle i l'elevada capacitat a nivell cognitiu -la mateixa que els seus companys de classe-.

 

La nena de 6 anys patia una paràlisi amb tetraparèsia discinèsia, fruit d'un part massa llarg, on es va quedar sense oxigen. El tractament que necessitava no estava cobert per la sanitat pública, pel que va ser necessària la solidaritat de diversos veïns i amics. Avui tots lamentem la seva pèrdua, tot i que la seva lluita serà un exemple etern.

 

«Tot l'equip de Fundació Amics de Galícia volem avui, més que mai, enviar tot el nostre ànim i afecte a la seva família», diu la Fundació en una publicació que han volgut compartir a Facebook.