Fotografia de les escales d'una piscina

Tothom paralitzat: Mor un nen de 13 anys en un parc aquàtic

El menor va ser succionat pel sistema de filtració d'un riu artificial

Un riu artificial d'un parc aquàtic es va convertir diumenge passat, 28 de març, en el parany mortal d'un nen de només 13 anys. Tal com ha confirmat el Grup Xcaret, propietari del parc aquàtic Xense, a Mèxic, un menor de 13 anys va morir a les seves instal·lacions després d'un accident i sense que es pogués fer res per salvar la seva vida.

Els fets van passar diumenge passat al parc aquàtic Xense que el Grup Xcaret gestiona a Playa del Carmen, una ciutat mexicana situada a la turística zona coneguda com a 'Riviera Maya', a la Península de Yucatán.

Com en la majoria de parcs aquàtics d'aquestes característiques, el de Xense té diverses atraccions per a la diversió, però també compta amb alguns rius artificials que consoliden la temàtica del parc i ajuden a la relaxació de les persones que busquen passar un dia de diversió a ell..

Succionat pel sistema de filtració d'un riu artificial

Un d'aquests rius, anomenat 'Relajante', es va convertir en el protagonista inesperat d'aquest diumenge quan un nen, un menor de 13 anys, va quedar atrapat per un dels seus sistemes de filtració. El menor va acabar sent succionat pel sistema, tal com ha informat el Grup Xcaret.

Es tracta de Leonardo, un nen d'una família amb tres germans que provenien de Durango, i que aquest diumenge estaven al parc celebrant que el pare, la mare i els tres germans havien aconseguit superar la Covid-19, ja que tots ells s'havien contagiat anteriorment.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El nen estava jugant en un dels rius quan va ser succionat, resultant amb ferides de gravetat. Així i tot, van poder treure'l amb vida del sistema de filtració i traslladar-lo a una clínica de Playa del Carmen, on va ser atès i fins i tot van arribar a estabilitzar-lo. Però tot i els esforços dels metges, l'estat de Leo va empitjorar en les hores següents i va acabar morint l'endemà, el que va provocar una enorme commoció a la zona.

La premsa local ha qüestionat l'hermetisme de les autoritats públiques i de l'administració del centre per explicar què va passar realment, ja que ni tan sols es va tancar el parc. L'endemà, les instal·lacions van seguir funcionant amb total normalitat, amb l'excepció que l'administració del parc va posar un guarda salvavides fix al lloc on havia tingut lloc l'accident.

Es dona la circumstància que el pare de l'infant, Miguel Ángel Luna Calvo, és un prestigiós cardiòleg que denuncia que el parc mai va activar la línia d'emergència, el que va provocar l'ofegament de l'infant fins que va poder ser rescatat. El metge denuncia que el parc els va obligar a esperar fins a sis hores per recuperar el cos del seu fill, i que li van tornar a canvi de signar un document de perdó, el qual va signar per agilitzar el procés.

El parc respon a la polèmica

La direcció del parc ha enviat un comunicat explicant el que ha passat i donant els seus condols als familiars de l'infant: «La família Xenses lamenta profundament la sentida pèrdua de Leonardo Lluna Guerrero, menor de 13 anys, mort a Playa del Carmen el passat 28 de març a conseqüència d'un accident en un dels rius del Parc».

A més, afegeixen que «ens unim a la pena que a hores d'ara pateix aquesta família. Com ho hem fet des de l'inici, estem atents a les seves necessitats i en comunicació per brindar el suport que els puguem proporcionar». El Grup finalitza el seu comunicat assegurant que ja estan «conduint les investigacions pertinents amb l'objectiu d'arribar a les últimes conseqüències. Reiterem a la família les nostres més sinceres condolences».

La veritat és que en els 30 anys d'història que té aquest parc, és la primera vegada que han de lamentar un desenllaç tan tràgic, el que ha sorprès tots els clients i usuaris habituals de parc, molt famós a la zona.

La Fiscalia General de l'Estat també està investigant què ha passat al parc, amb l'objectiu d'aclarir si hi ha responsabilitats penals sobre el succés, i en el cas que n'hi hagi, sobre qui hauria de recaure el pes de la llei.