Mà d'un nen ingressat a un hospital

Mor un nen de 3 anys en un estrany succés a Andalusia

Va caure per la finestra d'un tercer pis i va impactar mortalment contra el terra

La Policia Nacional investiga les estranyes circumstàncies en què un nen de tres anys ha mort aquest matí a Còrdova. El menor havia ingressat en estat crític després d'haver caigut des d'un tercer pis al barri cordovès de Lucena. Finalment no s'ha pogut recuperar de les lesions.

Els metges de l'Hospital Materno-Infantil de Còrdova han fet tot el possible per salvar la vida del nadó. Aquest matí han informat de la mort del menor, a causa de les greus lesions que presentava. La policia s'ha presentat a l'hospital, i estan investigant l'origen del succés.

Inicialment tot apunta a un desafortunat accident, però de moment no es descarta cap hipòtesi i la investigació continua en marxa. És la segona mort per caiguda des d'un balcó en poques hores a Espanya. Ahir va morir una turista britànica a Mallorca, al caure des d'un vuitè pis.

Els mateixos familiars el van portar a l'hospital

Segons fonts oficials, un nen de tres anys va ingressar ahir a la nit en estat crític a l'Hospital Reina Sofía de Còrdova. El menor s'havia precipitat d'un tercer pis, en un edifici del barri de Lucena. A causa de la seva gravetat, va ser traslladat a la unitat materno-infantil del Reina Sofia de Còrdova.

▶️ Vídeo del dia

L'incident es va produir a la tercera planta d'un edifici d'habitatges ubicat al carrer Las Aloses, a la zona del Zarpazo. El servei d'emergències sanitàries 061 va informar que el succés va tenir lloc cap a les 21.45 hores. Els mateixos familiars del menor el van portar ràpidament al centre sanitari.

Allí va ser atès per personal del 061 i metges del centre, que van aconseguir estabilitzar el nen i portar-lo a l'Hospital Materno-Infantil. Va ingressar immediatament a la UCI de l'hospital cordovès, on va ser tractat de les seves greus lesions. Diverses unitats de Policia Nacional i Local es van traslladar fins allà.

Així es va desencadenar el fatal desenllaç

El pronòstic dels metges era molt pessimista, i finalment, aquest matí, s'ha donat la tràgica notícia. Faltaven pocs minuts per a les dotze del migdia quan els metges han comunicat la mort del nen. De fet, ja feia diverses hores que el menor estava en mort cerebral.

El cas ara està en mans de la Policia Judicial i la Policia Científica, que duen a terme les tasques d'investigació. Les indagacions apunten a un tràgic accident que va tenir lloc ahir, poc abans de les deu de la nit. En una distracció, el nen es va precipitar per la finestra i va impactar violentament contra la vorera.

Fotomuntatge Hospital Reina Sofía
Els metges no han pogut fer res per salvar la vida del menor | ESPAÑA Diario

Inicialment va ser traslladat fins al centre de salut del Paseo de Rojas, des d'on se'l va derivar a l'Hospital Infanta Margarita de Cabra. D'allà va passar al Materno-Infantil, on va morir hores després. La Policia Nacional va sol·licitar suport de la Policia Local per facilitar l'evacuació del nen.

Tensió a les portes del centre sanitari

La presència dels familiars a les portes del centre sanitari va provocar escenes de tensió que va requerir la presència de la policia. Efectius de la Policia Local van haver d'acudir fins al lloc per reforçar la seguretat i garantir l'evacuació. Els familiars estaven molt nerviosos per l'estat del menor.

El lloc on va passar el tràgic succés és una humil barriada a la perifèria de Còrdova, on convergeixen diversos blocs de pis de protecció oficial. Els habitatges els gestiona la Junta d'Andalusia a través de diverses empreses externes. Es troben al sector nord-est de la ciutat.