Imatge d'un nen amb febre

Mor un nen de 5 anys amb meningitis a Espanya: l'escola envia un missatge

El menor va morir a l'Hospital Clínic de Valladolid a causa d'una segona infecció

L'Hospital Clínic de Valladolid ha confirmat la mort d'un nen de 5 anys que estava ingressat a l'UCI per una meningitis. Tot i això, la mort no s'ha produït a causa de la meningitis sinó a una segona infecció. L'empitjorament del seu estat de salut ha desencadenat la tragèdia.

El menor va ingressar a l'Hospital Río Hortega, afectat per una infecció meningocòccica. Durant el seu ingrés hospitalari va contreure una segona infecció, també d'origen bacterià, que va acabar agreujant el quadre mèdic. Va ser traslladat a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Clínic, on ha mort.

La meningitis és una infecció que provoca la inflamació de les membranes que recobreixen el cervell i la medul·la espinal. Sol estar provocada per un virus o un bacteri, i és altament contagiosa. La mort d'aquest menor ha obligat el col·legi a llançar un missatge de tranquil·litat a les famílies.

Així es va produir la mort del menor

El nen de 5 anys va ingressar a l'Hospital Río Hortega per ser tractat d'una infecció de meningitis. En el transcurs del seu tractament es va contagiar d'un altre microorganisme, cosa que va obligar a traslladar-lo a l'Hospital Clínic. Allí va ingressar a l'UCI, però el seu estat va empitjorar fins a produir-se el fatal desenllaç.

Tot va començar amb símptomes semblants al del refredat comú, però que amb els dies va anar anant a més. Finalment li van diagnosticar una meningitis meningocòccica, i divendres va anar d'urgències perquè havia empitjorat. Van decidir traslladar-lo al Clínic, on ha mort per una segona infecció.

Com que la mort no s'ha produït per la meningitis, no caldrà activar el protocol contra els contagis. Fonts sanitàries asseguren que la mort l'ha produït un altre microorganisme diferent. I que per tant no cal aïllar els contactes directes del nen mort.

Missatge de tranquil·litat

«No hi ha por a contagis», han aclarit les autoritats sanitàries davant de la mort d'aquest menor. La notícia de la mort ha causat un gran tristesa al col·legi Las Agustinas de Valladolid. Des de la institució han cridat a la calma, ja que no cal dur a terme cap protocol ni profilaxi.

La menor lluitava per la seva vida des del 29 de setembre passat
El menor va morir per una segona infecció | iStockPhoto (AgFang)

El menor mort cursava Tercer d'Educació Infantil a aquest col·legi de Valladolid. Dimecres 14 de novembre van comunicar la mort i va suposar un dur cop per a la direcció del centre i els seus companys. Seguint les recomanacions dels sanitaris, no hi ha cap protocol activat.

La comunitat educativa està desolada i han transmès tot el seu suport i afecte a la família del nen. El centre es va posar en contacte amb el servei d'Epidemiologia del departament de Sanitat de Castella i Lleó. Els experts han transmès que no cal prendre mesures a l'aula.

Tenir posades totes les vacunes

El més important és que tots els nens tinguin posades totes les vacunes pertinents per a la seva edat. Els que no en tinguin, s'han de posar en contacte amb el servei de sanitat o amb el pediatre. Més enllà d'això, no caldrà prendre cap mesura addicional per evitar els contagis de meningitis.

Foto d'un penjador d'una escola amb motxilles penjades
No caldrà prendre mesures al centre escolar | Europa Press

El centre escolar ha aprofitat per enviar un missatge d'afecte a la família del nen mort. «Les paraules es queden curtes per expressar la nostra tristesa, estem amb vosaltres i el record del nen estarà sempre present», han dit. També s'han posat a la disposició dels familiars.

A les darreres hores s'ha conegut també la mort d'un nadó de pocs mesos per bronquiolitis. Aquest virus respiratori causa una onada d'urgències pediàtriques que amenacen amb el col·lapse hospitalari. Aquest cas de mort infantil es va produir a l'Hospital Universitari de Salamanca.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp