Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mor un nen de 9 anys per un possible cas de meningitis a Gran Canària

Els serveis mèdics van administrar el medicament adient als familiars i als companys de la víctima
Imatge d'arxiu del Centre mèdic 'El Doctoral'.| Canarias 7

 

Un nen de 9 anys ha mort per un possible cas de meningitis a l'hospital de El Doctoral, un barri del municipi canari de Santa Lucía de Tirajana. Els fets van tenir lloc el passat divendres 16 de febrer.

 

No obstant això, encara falta que surtin les anàlisis del menor per poder confirmar que es tracta d'un cas de meningitis, segons ha informat la Direcció general de Salut Pública. 

Medicaments pels familiars i companys

El jove canari va ser traslladat al centre mèdic, on els professionals van sospitar que podria tractar-se d'una meningitis. Així doncs, l'equip mèdic va alertar la Xarxa Canària de Vigilància Epidemiològica i des del Servei d'Epidemiologia del Servei Canari de Salut es va activar el protocol adient per aquest tipus de situacions. 

 

No obstant això, i malauradament, el noi no va poder ser traslladat a l'Hospital Universitari Matern Infantil i va acabar morint al centre mèdic de El Doctoral. Segons informa 'Canarias 7', un equip d'epidemiològics va administrar als familiars del menor els medicaments adients per si, efectivament, es tractés d'un cas de meningitis, una malaltia molt contagiosa. Tanmateix, van anar a l'escola del noi per alertar als pares dels seus companys i es va distribuir medicació als companys de la víctima.

 

 

Diversos casos en dos mesos 

Des de principi d'any, són diversos els casos de meningitis que s'han detectat entre nens i nenes menors d'edat, sobretot en bebès. Tot i que es tracta d'una malaltia contagiosa, Salut Pública ha indicat en totes les ocasions que tractava de casos aïllats i que no calia patir.

 

Els casos més recents van tenir lloc el passat 9 de febrer, un a Barcelona, quan un bebè d'onze mesos va morir a causa d'aquesta malaltia, i un altre a Cadis, amb la mort d'una menor. En aquest segon cas, la meningitis no estava clara malgrat que tots els indicis apuntaven a ella. Dies abans una nena de poc més d'un any també moria a Girona i un altre de 3 anys moria a Andalusia. 

Comentaris