Taules i cadires d'una classe de secundària

Mor un nen de només 10 anys en una escola a Espanya

El nen s'havia quedat inconscient poques hores després d'entrar al centre, i els sanitaris no van poder fer res

Tragèdia a l'escola pública Infantil i Primària María de los Llanos Martínez a Albacete. Un alumne de només 10 anys ha mort aquest matí. Encara no se saben les causes de la mort, però diverses fonts han assegurat que ha perdut la vida dins de l'escola.

El nen s'havia quedat inconscient poc temps després d'arribar a l'escola. Quan les autoritats van arribar al lloc, ja era massa tard.

No van poder fer res per salvar la seva vida

El servei d'urgències i emergències del 112 d'Albacete assenyala que va rebre l'avís sobre el terrible succés cap a les 09.10 hores del matí. En aquell precís moment, diverses unitats es van traslladar fins al lloc dels fets. Entre elles, una UVI, una ambulància de suport vital bàsic i agents de la Policia Nacional i Local.

Tot i que l'actuació dels sanitaris va ser amb rapidesa, no van poder fer res per salvar la vida del nen, que ha mort al voltant de les 11.00 hores. Les autoritats no han pogut arribar a saber els motius de la mort. Així que, de moment, no se sap si es tracta d'una mort natural o a causa d'un accident previ.

Imatge d'una escola d'Albacete.
L'escola pública Infantil i Primària 'María de los Llanos Martínez' ha patit un terrible succés aquest matí. | Google Maps

Familiars, amics i éssers estimats, així com estudiants i docents s'han mostrat trencats de dolor per la tragèdia viscuda a l'escola d'Albacete. Sens dubte un succés impossible d'oblidar. Un jove, de només 10 anys, ha abandonat aquest món per sempre.

Fins i tot el mateix centre també es va desplaçar el delegat provincial d'Educació a Albacete, Diego Pérez, acompanyat de Creu Roja. Un cop allà, van activar el pla d'atenció psicològica per donar ajuda a la família afectada.

Una altra de les persones que ha volgut donar el condol i mostrar el seu lament per la mort del nen de 10 anys ha estat el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page. Ha transmès un missatge d'afecte als familiars del nen i a tota la comunitat educativa del centre d'Albacete.

Imatge d'una ambulància i personal sanitari
Els efectius mèdics no van poder fer res pel nen. | SUC

Sens dubte, la mort d'una persona tan jove ha deixat «impactat» a García-Page. Així mateix, el Consell de Govern ha quedat suspès després de conèixer-se la tràgica notícia.

Per qüestions legals. Emiliano no ha volgut detallar informació sobre la víctima. Només ha pogut transmetre que era un estudiant de 5è de Primària. «Ara han de ser els tècnics els que expliquin les causes de la mort», va dir fermament.

El president ha afirmat a través d´un comunicat que successos d'aquest tipus «et remouen per dins». Per concloure el seu missatge, ha explicat que «ho sento de cor».

L'alcalde d'Albacete, Emilio Sáez, ha aconseguit traslladar-se fins al centre d'educació infantil i primària. Ho va fer acompanyat pels regidors de Seguretat Ciutadana i Educació, així com el cap de la Policia Local.

El màxim responsable de la ciutat ha volgut posar-se a disposició de la família i de les autoritats per un succés tan trist com el viscut aquest matí a Castella-la Manxa.

Mai no és del gust de ningú informar sobre una mort, i menys si es tracta d'algú tan jove, amb tota una vida al davant.