Mor un nen de 3 anys per meningitis a Cadis

Va ser traslladat des de Ceuta a l'hospital Universitari Puerta del Mar el passat dijous

Dol a Cadis després de la defunció d’un nen de tres anys que es trobava ingressat a l’Hospital Universitari Puerta del Mar. El passat dijous 9 de gener van traslladar-lo des de Ceuta per una meningitis, raó per la qual va acabar perdent la vida.

La Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia ha estat l’encarregada de confirmar aquest diumenge la mort del nen. Per la seva banda, les Conselleries de Sanitat i Educació del Govern de Ceuta han activat el protocol de prevenció de contagi de meningitis després del cas d’aquest menor en una guarderia de la ciutat autònoma, han informat fonts de l’Executiu autonòmic i sanitàries.

Han activat un protocol sanitari per evitar el contagi

El govern de Ceuta ja va activar en el mateix centre una primera mesura per evitar el contagi: dispensació de medicació profilàctica a 39 dels nens escolaritzats al centre. A més, també es va fer el mateix amb «tot el personal de la guarderia», així com els familiars del nen afectat per aquesta malaltia infecto-contagiosa, el tipus del qual encara no ha estat determinat.

El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries de Madrid ha estat qui ha confirmat el cas. El Servei d'Epidemiologia de la Conselleria de Sanitat va reunir el passat dissabte els familiars de l’alumnat que compartia classe amb el nen afectat. La reunió va tenir lloc a l’Hospital Militar de Ceuta i es va informar del protocol sanitari a seguir per evitar el contagi d’aquesta malaltia.


Comentaris

envia el comentari