Mor ofegat un nen de 6 anys en una piscina municipal de Tàrrega

Així ho ha confirmat l'Ajuntament del municipi en un tuit

Un nen de 6 anys ha mort ofegat aquesta tarda de dissabte, 23 de juny, en una piscina municipal de Tàrrega, a l'Urgell, segons ha confirmat l'Ajuntament del municipi en un tuit. Com a conseqüència, tots els actes de la revetlla de Sant Joan del municipi han quedat suspesos.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'avís a les 18.43 hores, quan tres ambulàncies i un psicòleg s'han traslladat fins al lloc dels fets. Quan els efectius han arribat, el petit ja era fora de l'aigua i no han pogut fer res per salvar-li la vida.

L'Ajuntament de Tàrrega ha lamentat la mort del petit, que era veí del municipi, i ha anul·lat els actes de la revetlla de Sant Joan en senyal de dol. Seguirà ampliació. 

Unes 44 persones van morir ofegades durant el 2017

Un total de 44 persones van morir ofegades durant el 2017 a Catalunya, 14 més que el 2016. D'aquestes 44, 19 van morir a la província de Girona, 12 a Tarragona, nou a Barcelona i quatre a Lleida, segons l'informe nacional d'ofegaments. 

En aquest sentit, cal remarcar que el 59% dels morts ofegats superaven els 45 anys i més del 70% d'ofegaments es van produir entre les deu del matí i les nou del vespre. Tot i això, l'informe destaca que en més del 80% dels casos no hi havia servei actiu de vigilància en el moment dels fets.

A més, en el 52% dels ofegaments tenen lloc a la platja i la resta, a la piscina, el riu o altres tipus d'embassaments, tot i que els sinistres en piscina van baixar un 7% en comparació amb el 2016.


Comentaris

envia el comentari