IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor una nena de 17 mesos després d'una meningitis a l'hospital Josep Trueta de Girona

El tràgic succés va tenir lloc el dimecres a la nit

Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona
Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona | Cedida

Una nena de tan sols 17 mesos va morir la nit de dimecres a dijous a l'hospital Josep Trueta de Girona. Segons han explicat fonts del Departament de Salut, tot apunta que petita va patir una sèpsia meningocòccica, que va evolucionar de manera molt ràpida, però estan a l'espera que els resultats analítics ho confirmin. 

La petita va ingressar primer a un hospital comarcal de la regió sanitària i, atesa la gravetat, la van derivar a l'UCI pediàtrica de l'hospital gironí, on els metges no van aconseguir salvar-li la vida. Per ara, el departament assegura s'ha fet el tractament preventiu a l'entorn proper de la menor, que en aquest cas és exclusivament familiar.

Salut assegura que es tracta d'un cas aïllat

La meningitis o malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu, causada per un bacteri anomenat meningococ. No es tracta d'un singular, ja que se'n produeixen durant tot l'any, però tot i això és més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera.

Generalment són casos aïllats, però també poden aparèixer com a brot, sobretot en familiars convivents i escoles. En aquest cas, Salut considera que es tracta d'un cas aïllat, i descarta, en principi, més afectats. Aquesta malaltia pot presentar-se a qualsevol edat, encara que és més freqüent en nens d'entre un i cinc anys.

L'any passat a Manresa una meningitis també va matar una nena

No es tracta de l'únic cas a Catalunya, ja que una altra nena de nou anys també va morir a Manresa arran d'una meningitis l'any passat. El cas va provoca runa petita crisi en les farmàcies en aquell moment, ja queva disparar la demanda de vacunes i va provocar llargues llistes d'espera. 

A més, a Zamora, una altra menor de tan sols quatre mesos va morir després d'un altre «cas aïllat» de meningitis, segons va informar la Junta de Castellà i Lleó. La petita va ingressar en estat greu a l'Hospital de la Virgen de la Concha, on va acabar morint. 


Comentaris

envia el comentari