Imatge d'una dona donant el pit al seu nadó.

Mor una nena de 2 anys mentre la seva mare li dona el pit: podria anar a presó

La dona ha estat detinguda per quedar-se adormida sobre la seva filla i podria acabar a la presó

Una nena de 2 anys ha mort asfixiada després que la seva mare es quedés adormida mentre li donava el pit. Ha passat a Veneçuela, on la mare ha estat detinguda i podria ser acusada d'homicidi involuntari. Les autoritats intenten aclarir ara la responsabilitat de la mare en aquest estrany succés.

La principal hipòtesi és que Suyurani Jacqueline Bolívar, de 26 anys, es va adormir mentre alletava la seva filla. En quedar tot el pes del seu cos sobre la nena, aquesta es va asfixiar fins a la mort. Quan es va despertar i es va adonar del que va passar, va córrer cap a l'hospital amb la seva nena, però ja era massa tard.

El Cos d'Investigacions Científiques, Penals i Criminalístiques ha obert una investigació. La mare podria ser acusada de mort negligent i entrar a la presó en virtut de la llei de protecció de menors. De moment, les autoritats han confirmat que la nena va morir per asfíxia mecànica.

Han obert una investigació

Els fets van passar la setmana passada a casa de l'acusada, al municipi de Linares Alcántara, Aragua. Una dona de 26 anys estava donant de lactar la seva nena quan de sobte es va quedar adormida i va recolzar tot el cos sobre la menor. Aquesta es va quedar sense poder respirar durant uns minuts.

Muntatge amb fotos d'un nadó amb la dona detinguda.
La mare ha estat detinguda i s'enfronta a la presó | Catalunya Diari

La jove mare es va despertar i va veure que la nena no reaccionava, així que la va agafar i la va portar corrents a l'hospital de l'Ovallera. La menor va arribar sense pols ni constants vitals, i els metges no van poder fer res per reanimar-la. Després de confirmar la seva mort, van donar part del que va passar a la policia.

La unitat de delictes criminals va obrir una investigació per comprovar si la mare va tenir res a veure en el succés. La dona s'enfronta a una condemna de presó si la justícia la considera culpable de mort negligent. Així ho estableix la llei de protecció de menors i persones vulnerables.

La dona s'enfronta a la presó

El cos de la menor va ser traslladat a la ciutat per fer-li l'autòpsia. L'examen forense va explicar que havia mort per una asfíxia mecànica, de la qual, però, encara no se n'ha establert la responsabilitat. La família està molt angoixada per aquesta situació.

▶️ Muere con 49 años Francisco Alejo, el pionero de la agricultura ecológica almeriense

Segons han dit els mitjans locals, tant la família de la nena com la seva mare estan patint un autèntic malson. Creuen que el que va passar és una desgràcia, un accident involuntari a què ara se suma el procés penal. A més del dolor per la pèrdua de la seva filla, la dona podria acabar a la presó.

Els advocats de la mare han explicat que és innocent i així ho declararà davant de les autoritats. Esperen poder demostrar que el que va passar va ser un desgraciat accident en què no va passar res delictiu. La dona serà jutjada per la Llei de Protecció del Nen, la Nena i l'Adolescent de Veneçuela.

Possible homicidi involuntari

La llei del menor a Veneçuela estableix que l'adult encarregat de la tutela ha de vetllar en tot moment per la seva integritat. Qualsevol distracció que posi en risc la vida del menor, pot ser interpretada com una negligència. A partir d'aquí es pot considerar un delicte per homicidi involuntari.

Primer pla dels peus d'un bebè
Polèmica per la mort d'un bebè en estranyes circumstàncies | cedida

La justícia podria entendre que aquesta mare va cometre un error que va conduir la seva filla a la mort de manera involuntària. Caldrà determinar les circumstàncies en què van passar els fets, i els motius pels quals la mare es va quedar adormida. També podria ser absolta de qualsevol responsabilitat.

En tot el cas, el succés ha estat molt polèmic a tot el món i ha obert un debat al seu país. Molts mitjans estan en contra de la mare, a qui l'acusen d'irresponsable. Altres defensen la innocència de la dona i creuen que el que ha passat és simplement un desafortunat incident.