URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Mor una nena de 7 anys a Palència i ingressen a l'UCI el seu germà de 4 amb els mateixos símptomes

La junta de Castella i Lleó ha descartat que es tracti d'una patologia infecciosa
El germà de la menor que va morir a Palència ingressa a l'hospital amb els mateixos símptomes. | Cedida

 

La Conselleria de Sanitat de la Junta de Castella i Lleó investiga la causa de la mort d'una nena de 7 anys de Palència, la qual moria el passat diumenge 18 de febrer a l'Hospital Universitari de Burgos. La menor va ingressar al centre hospitalari el passat dissabte, amb símptomes d'un refredat bastant desenvolupat, que li va provocar un quadre clínic d'hipotensió. 

 

La junta de Castella i Lleó ha descartat que es tracti d'una patologia infecciosa, però encara no s'ha esbrinat què li va provocar aquesta mort sobtada a la menor. Ara, però, els seus familiars han hagut de postposar el seu funeral perquè el germà de 4 anys de la menor també ha hagut de ser ingressat en observació a un hospital de Valladolid. 

El seu germà ingressa 3 dies després

El  quadre clínic d'hipotensió va provocar que la menor entrés en un estat de 'shock'. Així doncs, es va iniciar un tractament d'urgència, el qual va aconseguir estabilitzar-la i va poder ser traslladada a l'UCI. Finalment, però, la menor no va poder recuperar-se i va morir un dia després del seu ingrés a l'hospital. 

 

D'altra banda, el seu germà de 4 anys va ingressar aquest passat dimarts 20 de febrer a l'UCI de l'Hospital Clínic Universitari de Valladolid. El seu estat no revesteix gravetat, però s'ha procedit al seu ingrés i observació després que arribés amb febre i vòmits.

Es descarta una patologia infecciosa

La Junta de Castella i Lleó ha informat que totes les proves que se li van realitzar a la menor de 7 anys semblen descartar una patologia infecciosa. Així mateix, l'autòpsia realitzada a la nena «tampoc evidencia de forma macroscòpica» la causa de la seva mort.

 

Després d'aquests fets, la Delegació Territorial ha apuntat que no es preveuen actuacions de prevenció entre l'entorn més proper dels menors, com familiars o companys de l'escola, encara que si es realitzarà una reunió al centre per proporcionar la informació que precisin.