Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'un cotxe de rally amb terra.

Mor una nena de 12 anys en ser atropellada durant una competició de ral·li

La nena va travessar la carretera mentre se celebrava la cursa

Amb tan sols 12 anys, una nena ha mort després de ser atropellada durant una competicióde ral·li. Els ràpids reflexos del conductor que competia no van poder esquivar la nena, que va travessar sobtadament la carretera.

El terrible accident passava durant la celebració de l'etapa 17 de l'Iberian Rally Trophy, que tenia lloc a l'arxipèlag de Madeira aquest dissabte 6 d'agost. A prop de la final d'una de les rectes del circuit, el vehicle no va tenir temps de frenar davant de tres joves que travessaven temeràriament la carretera. Dues, les que anaven davant, van aconseguir passar, però la tercera no.

El violent cop frontal va fer volar la nena diversos metres

La nena va sortir disparada diversos metres i va caure a terra ja en estat crític. El violent cop va deixar un gran cop al capó del cotxe, que, tot i això, va recórrer diversos metres abans de poder frenar.

Fotomuntatge d'emergències en un poble.
Els serveis d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. | CatalunyaDiari
 

Els espectadors que no es van quedar en xoc o paralitzats després de ser testimonis de la tràgica escena van córrer a socórrer la nena, com també van fer el pilot i copilot del vehicle. Commocionats, van trucar ràpidament a emergències.

En arribar, van aconseguir estabilitzar-la i va ser traslladada en ambulància a l'Hospital Nélio Mendonça de Funchal. Uns moments més tard d'ingressar, i després de fer tot el possible, els sanitaris només van poder certificar la seva mort.

Condols dels organitzadors

Després de confirmar-se la mort de la nena de 12 anys, la Federació Portuguesa d'Automobilisme i Karting (FPAK) llançava un comunicat on lamentava els fets. «No hi ha paraules per descriure el sentiment d'impotència que ens afecta a tots. Crèiem que l'assistència ràpida hagués ajudat a salvar-li la vida a aquesta nena. No va ser possible. Ho lamentem i enviem paraules de consol i, sobretot, valor per a tota la família».

La Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) també s'ha pronunciat a les xarxes socials per traslladar els seus condols als afectats de l'accident. «La FIA s'uneix als organitzadors i participants del Rally Vinho da Madeira a Portugal, ronda 3 del FIA Iberian Rally Trophy, per enviar els més sincers condols a la família de la jove espectadora que va morir a conseqüència d'un incident ocorregut durant l'etapa 17», han comunicat a través de Twitter.

Família i conductors reben ajuda psicològica

La Fiscalia ha obert una investigació amb l'objectiu d'esclarir les circumstàncies del tràgic accident. La família de la nena encara continua commocionada pel violent succés. Mentrestant, el competidor amb el número 57, Gonçalo Félix, i el seu copilot David Santos, que no van poder evitar l'atropellament, també estan rebent suport psicològic.