Pedregada

Mor una nena de 20 mesos per l'impacte de pedra a la tempesta de la Bisbal d'Empordà

La petita ha estat traslladada a l'hospital, on ha perdut la vida

Tràgic succés a la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) a causa de les fortes pluges i la calamarsa d'aquest dimarts a la tarda. Una nena de 20 mesos ha perdut la vida per les ferides que li ha provocat l'impacte d'una pedra de la tempesta. 

El pare de la nena la portava en braços quan una pedra va impactar amb la petita, segons recull el mitjà digital El Gerió. Ràpidament va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta amb ferides greus on, aquesta passada matinada, ha mort. 

A més, diverses persones del municipi també s'han vist afectats per la pedregada, entre ells una dona que també ha hagut de ser ingressada al mateix hospital, però que ha rebut l'alta poc després.

Les destrosses materials també han sigut importants

Diversos veïns de les poblacions afectades han volgut ensenyar a les xarxes socials la mida d'aquestes pedres, que en alguns casos superaven fins i tot els 10 cm. Una mida que no es veia a Catalunya des de l'any 2002, segons recullen els meteoròlegs. 

A conseqüència d'aquesta pluja tan intensa, hi ha hagut diversos danys materials, com vidres de cotxes o teules de les cases. Els Bombers de la Generalitat han atès 39 avisos a la Bisbal d'Empordà i dos més a Forallac. S'han encarregat principalment de revisar cables i afectacions a edificis per tal d'evitar danys més grans.

Carme Vall, l'alcaldessa del municipi, ha explicat a Catalunya Informació que no recordava una pedregada tan gran com aquesta, segons recull el mitjà digital El Gerió.

Avui dimecres, noves tempestes i pedregades

Per aquest dimecres, 31 d'agost, es preveu pluges per pràcticament tot Catalunya, excepte la zona de Girona. A més, hi ha diverses comarques en alerta. 

El Baix Penedès i el Garraf estaran durant tot el matí amb un risc de perill molt alt. L'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental, el Barcelonès i el Maresme es trobarien en perill alt. 

A més, també hi ha diverses comarques que es troben en perill moderat i són: el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, l'Anoia, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Cerdanya, la Vall d'Aran i l'Alta Ribagorça